11 °C Budapest

Kezdődik a szezon: ekkor nyitnak a fővárosi strandok

MTI
2016. április 26. 15:37

Kezdődik a szezon, szombaton nyitnak az első fővárosi strandok: a Palatinus és a Dagály, valamint akkor indul a Gellért fürdő hullámszolgáltatása is. Több strandot felújítanak - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.


A Csillaghegyi és a Paskál strand május 28-án, a Római és a Pünkösdfürdői június 4-én nyit. A szezont várhatóan szeptember 4-én, jó idő esetén szeptember 11-én zárják - írták.

Július közepén adják át a Paskál fejlesztését. Egy majdnem ezernégyszáz négyzetméteres új fürdőépületet alakítanak ki, amelyet pince és tetőterasz egészít ki. A fedett földszinti részen tanmedencét, babamedencét, gyógymedencét, vízi bárt és élménymedencét hoznak létre. Épülnek szaunák, kezelőhelyiségek, valamint felújítják a medencéket és az öltözőket. Úgy fogalmaztak, hogy

Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodik

A Palatinust is fejlesztik - emelték ki. Az elsődleges cél a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése. Alagsori wellness- és fitneszrészleget terveznek, restaurálják az öltözőket, a vizesblokkokat, és akadálymentesítik az épület egészét. A homlokzatot az eredeti tervek szerint renoválják, betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait. A tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítják ki, hogy rossz idő esetén is tudjanak programokat szervezni a gyerekeknek, a termálmedencét pedig le akarják fedni. A megújult fürdőt várhatóan 2017 második negyedévében adják át. A beruházások nem befolyásolják a strandok nyitvatartását - hangsúlyozták.

A Dagályban az úszóközpont építése miatt megszűnik a gyerek- és a tanmedence, de a látogatók kivetítőn követhetik a labdarúgó Európa-bajnokságot és az olimpiát, akár a medencében ülve is. Ugyanerre a Széchenyi fürdő vendégeinek is lehetőségük lesz - tették hozzá. Nyáron sok családi, sport- és gyerekprogramot szerveznek a strandokon.

Július 29-én a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén is megtartják a Strandok éjszakáját, amelyhez a BGYH a megújuló Paskál programjaival csatlakozik - olvasható a közleményben.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem