7 °C Budapest

Így juthatsz ki fillérekért a magyar Eb-meccsekre

2016. január 13. 17:30

A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után idén ismét szerepelhet az Európa-bajnokságon. A belépők árai 8 ezer forintról indulnak, de akár többtízezer forintba is kerülhetnek. Azonban a személyi jövedelemadó törvény szerint a jegyeket adómentes juttatásként is megkaphatjuk a munkáltatónktól.


Adómentes juttatásként adhatnak jegyet a munkáltatók a munkavállalóiknak a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki meccseire. A juttatáshoz ráadásul nincsen megszabva az értékhatár, vagyis akár a drágább focijegyek is finanszírozhatóak lesznek. A szállásra és az utazásra azonban nem adható támogatás adómentesen, ahogyan azokra a meccsekre sem, hol nem játszik a magyar csapat - hangzott el a HírTV keddi híradójában.

Mikor és hol lesznek a magyar meccsek?

Az EB sorsoláson a magyar válogatott az F-csoportba került Portugália, Izland és Ausztria mellé. Bár a torna 2016. június 10-én kezdődik, Magyarország először Ausztria ellen lép majd pályára.

A belépők árai 25-től 895 euróig, azaz

7 900-tól 282 ezer forintig

terjednek. Ez utóbbiak persze az Eb-döntő legjobb helyeire szólnak. A csoportmeccsek középkategóriás jegyei 55 és 105 euróért (17 ezer és 33 ezer forint) kaphatóak.

Hogy szerezhetünk jegyet?

A jegyek igénylése 2015. december 14-én kezdődött 2016. január 18-án délben ér véget. Belépőket csak az EURO2016.com oldalon tudunk kérni, az pedig, hogy az adott időszak alatt mikor igényeltünk nem számít, mert ugyanannyi esélyünk van a jegyhez jutáshoz, mert

az UEFA sorsolással dönti el, hogy ki kap jegyet és ki nem.

A jegyelosztás eredményeit legkésőbb 2016. február 29-én hirdetik ki. Érdemes tudni, hogy helyszíni jegyértékesítés nincs és nem is lesz az EB mérkőzéseire. De az is fontos, hogy az UEFA ügynökségek, irodák vagy közvetítők útján nem terjeszti a jegyeket,  és arra ösztönzik a szurkolókat, hogy ne hagyják magukat megkörnyékezni olyan jegyüzérektől, akik nemcsak csillagászati árakat kérnek, de gyakran nem is rendelkeznek az általuk értékesítésre kínált jegyekkel - írja oldalán a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Rengeteg az érdeklődő

A magyar válogatott három Európa-bajnoki csoportmérkőzése közül a június 18-i, Izland elleni mérkőzésre érkezett a legtöbb jegyigénylés, míg a június 14-i, Ausztria ellenire a legkevesebb. Az azonban mindhárom meccsre igaz, hogy a legolcsóbb, 4-es kategóriájú jegyek iránt sokszoros a túljelentkezés, és a 3-as kategóriás jegyekre is jóval többen jelezték igényüket, mint amennyi belépő rendelkezésre áll.

Viszont az UEFA pont a 4-es kategóriás jegyekből adja el a legkevesebbet, ehhez képest a jegyigénylések nagy többségében ezt a kategóriát jelölték meg a szurkolók. Így 4-es kategóriában rendkívül alacsonyak a nyerési esélyek, miközben a 2-es kategóriájú jegyre jelentősen nagyobb eséllyel pályázhatnak a szurkolók.

Az igényléskor érdemes lehet bejelölni, hogy adott esetben az eggyel magasabb kategóriájú jegyekből is készek vagyunk vásárolni, így ha az elsődleges kategóriában nem járunk sikerrel a sorsoláson, akkor bekerülünk az eggyel magasabb árkategória sorsolására is, ezzel növelve nyerési esélyeinket.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm