10 °C Budapest

Az osztrák és a magyar turizmus is megsínyli a terrorfenyegetettséget

Pénzcentrum
2015. november 25. 09:00

A turizmusnak sem tesz jót a párizsi merényletek óta fennálló terrorfenyegetettség, az utasok ugyanis sorra mondják le az európai utazásokat, párizsi városlátogatásokat, csoportos síprogramokat és a bécsi adventi vásárokba szóló kirándulásokat - írja a Magyar Idők.

A hazai utazási piacon is érezhető a legújabban Bécsben megjelent terrorfenyegetettségről szóló figyelmeztetés, ugyanis várhatóan a korábbi évekhez képest idén decemberben jóval kevesebb magyar fog ellátogatni a szomszédos fővárosba.

Tagjaink jelezték, a friss hírek kapcsán előfordultak lemondások a bécsi adventi utazások piacán, emellett többen kivárnak, kérdeznek az európai úti célok biztonságossága kapcsán

 - mondta a lapnak Bakó Balázs, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) kommunikációs bizottságának tagja.

Sokan vannak, akik kedvező áron egynapos, buszos kirándulást szerveznek a bécsi karácsonyi vásárokba, Bécs közelsége miatt azonban több ezren lehetnek, akik inkább egyénileg, autóval vagy vonattal indulnak útnak az osztrák főváros felé. A magyar utazók még mindig árérzékenyek, de nagyon fontos számukra a biztonság is. Emiatt a MUISZ szerint nem lehet megbecsülni, idén mennyivel csökkenhet az évente közel 8 millió látogatót vonzó bécsi adventi vásárokban a magyar vendégek száma. A MUISZ továbbra is azt javasolja az útra kelőknek, indulás előtt tájékozódjanak a legfrissebb fejleményekről, és regisztrálják magukat a konzuli szolgálat honlapján.

A terrorfenyegetettség vélhetően az eddigi várakozások ellenére a magyarországi szálláshelyek forgalmára is hatással lesz. Elmaradhatnak az amerikai vendégek az elkövetkező hetekben, holott az előfoglalások alapján a téli időszakban is jelentős számban várjuk a tengerentúli turistákat.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem