17 °C Budapest
Az osztrák és a magyar turizmus is megsínyli a terrorfenyegetettséget

Az osztrák és a magyar turizmus is megsínyli a terrorfenyegetettséget

Pénzcentrum
2015. november 25. 09:00

A turizmusnak sem tesz jót a párizsi merényletek óta fennálló terrorfenyegetettség, az utasok ugyanis sorra mondják le az európai utazásokat, párizsi városlátogatásokat, csoportos síprogramokat és a bécsi adventi vásárokba szóló kirándulásokat - írja a Magyar Idők.

A hazai utazási piacon is érezhető a legújabban Bécsben megjelent terrorfenyegetettségről szóló figyelmeztetés, ugyanis várhatóan a korábbi évekhez képest idén decemberben jóval kevesebb magyar fog ellátogatni a szomszédos fővárosba.

Tagjaink jelezték, a friss hírek kapcsán előfordultak lemondások a bécsi adventi utazások piacán, emellett többen kivárnak, kérdeznek az európai úti célok biztonságossága kapcsán

 - mondta a lapnak Bakó Balázs, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) kommunikációs bizottságának tagja.

Sokan vannak, akik kedvező áron egynapos, buszos kirándulást szerveznek a bécsi karácsonyi vásárokba, Bécs közelsége miatt azonban több ezren lehetnek, akik inkább egyénileg, autóval vagy vonattal indulnak útnak az osztrák főváros felé. A magyar utazók még mindig árérzékenyek, de nagyon fontos számukra a biztonság is. Emiatt a MUISZ szerint nem lehet megbecsülni, idén mennyivel csökkenhet az évente közel 8 millió látogatót vonzó bécsi adventi vásárokban a magyar vendégek száma. A MUISZ továbbra is azt javasolja az útra kelőknek, indulás előtt tájékozódjanak a legfrissebb fejleményekről, és regisztrálják magukat a konzuli szolgálat honlapján.

A terrorfenyegetettség vélhetően az eddigi várakozások ellenére a magyarországi szálláshelyek forgalmára is hatással lesz. Elmaradhatnak az amerikai vendégek az elkövetkező hetekben, holott az előfoglalások alapján a téli időszakban is jelentős számban várjuk a tengerentúli turistákat.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?