19 °C Budapest
Hiába kezdődik az iskola, maradnak az útfelújítások Budapesten

Hiába kezdődik az iskola, maradnak az útfelújítások Budapesten

2015. augusztus 25. 14:02

Az iskolaidőszakban is folyatódnak az útfelújítási munkálatok a fővárosban. Többek között további korlátozások várhatók a Budaörsi úton. A munkálatok november közepéig tartanak majd - derül ki az InfoRádió összefoglalójából.

Az M1/M7-es autópálya bevezető szakaszán hétfőtől november közepéig újabb korlátozásra kell számítani a BAH-csomópont és a Pannonhalmi út közötti felújítási munkák miatt egy két kilométeres szakaszon. A Budapesti Közlekedési Központ divízióvezetője, Nyúl Zoltán elmondta: az újabb korlátozások és munkálatok érintik az iskolakezdési időszakot is.

"Ez gyakorlatilag egy teljes útburkolatcserével, a szegélyek igazításával, a zöld területek rendezésével járó munka lesz, amelyet több szakaszban bonyolítunk. Lesznek éjszakai, hétvégi munkaszervezési elemek is. Ez mindenképpen befolyásolja az arra közlekedők mindennapjait. Mivel ez eltart novemberig, az iskolai időszakban is lesznek korlátozások" - közölte a divízióvezető.

Felújítási munkák folynak még a Margit hídnál is a budai fonódó villamos építése miatt. Nyúl Zoltán szerint itt is megmaradnak a korlátozások még a következő egy hónapban.

"Korlátozásokra kell számítani a Frankel Leó utcai vágány bekötésénél is. Ennek a szakasznak a munkálatai is belenyúlnak az iskolai időszakba: nagyjából szeptember 20-a környékén fog zárulni, ezután könnyebb lesz a közlekedés. A budai fonód villamos építése a Bem rakparti ágon továbbra is folytatódik - ismertette.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Széll Kálmán térnél sem lesz könnyebb közlekedni szeptembertől. A korlátozások továbbra is fennmaradnak - mondta Nyúl Zoltán. A divízióvezető hozzátette azt is, hogy a Szépvölgyi úton és a Bécsi úton is vannak korlátozások. A munkák szeptember végéig tartanak.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?