TOP 10 mobilalkalmazás, amik nélkül ne indulj nyaralni

2015. augusztus 21. 13:03

Nem azt mondjuk, hogy az egész szabadásgot a mobil nyomogatásával kell tölteni, de vannak olyan mobilalkalmazások, amelyek nélkül nem tanácsos útra kelni. Ezek közül szemezgettünk.

Tetszik vagy sem, okostelefon nélkül ma már szinte ki se lépünk az ajtón. Bár tény, hogy kedvenc alkalmazásaink néha a személyes kapcsolatok rovására mennek, vannak azonban olyan appok, melyek haszna elvitathatatlan. Különösen igaz ez akkor, amikor nyaralni megyünk. Sőt, külföldi utazás esetén is jóval olcsóbb ma már előfizetni egy meghatározott időre szóló adatroaming csomagra, mint például útikönyvet, térképet venni. A következőkben azokat az appokat mutatjuk be, amelyek nélkül nem nagyon érdemes útra kelni.

Google maps, Google translate

Ehhez nem nagyon kell mit hozzáfűzni; a Google térképével és a telefonunkban lévő GPS-szel szinte lehetetlen eltévedni bárhol is (vagy majdnem bárhol) járva a világban. Külföldön pedig igen jó hasznát vehetjük a fordító szoftvernek is, legyen szó például egy étlapról.

XE Currency

Ezt sem kell túlragozni: ezzel az appal egy pillanat alatt kiszámíthatjuk, mennyibe is kerül forintban a buszjegy, a pizza, stb. A rendszer a nemzetközi pénzpiacok éppen aktuális középárfolyamai szerint dolgozik, és többszáz valutát ismer.

BOOKING.com; Hostels.com; Hostelworld; Airbnb; HotelsCombined; LateRooms; Hotel Tonight; stb.

Ezekkel az alkalmazásokkal könnyedén foglalhatunk szállást (plusz díj felszámítása nélkül) akár az utolsó pillanatban is. Bármelyiket is válasszuk, többszázezres adatbázissal fogunk találkozni - hotelektől, az apartmanokon át, a magánlakásokig. Egy részük ráadásul GPS koordináták alapján a közelünkben lévő szállásokat is megjeleníti.

Trip Advisor

Az egyik legkedveltebb utazási alkalmazás: hoteleket, éttermeket, látványosságokat pontoz és kritizál, főként a felhasználók értékelése alapján.

Waze

Ez az alkalmazás azoknak hasznos, akik autóval mennek nyaralni. A Waze gyakorlatilag egy online útinform. Ami megkülönbözteti egy átlagos GPS rendszertől, az az, hogy közösségi alapon működik, vagyis a felhasználók által elért átlagsebességek alapján tervezi az útvonalat és szolgáltat valós idejű forgalmi információkat.

WeFi; Wi-Fi Finder, stb.

Ugyan már néhány ezer forinttól elérhetőek a 10 napos adatroaming csomagok, azért jól jön, ha kihasználhatjuk az ingyenes hotspotokat is. Ezek az alkalmazások többmilliós adatbázisból mutatják meg számunkra, hol van hozzánk legközelebb egy ingyenes zóna.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Facebook Messenger; Kype; Viber; WhatsApp

Ezekkel a csevegő-alkalmazásokkal olcsóbban, vagy teljesen ingyen tudod tartani a kapcsolatot az itthoniakkal.

Elemlámpa

Elsőre biztos azt hiszed, totál felesleges, pedig tényleg jó hasznát veheted, például, ha áramszünet van, vagy, ha rádesteledik a szabadban.

FlightAware; Kayak; SkyScanner

Ezekkel az applikációkkal nyomon követheted járataidat (késnek-e stb.), illetve foglalhatsz is segítségükkel. Persze a foglaláshoz érdemes lehet a légitársaságok appját is letölteni.

MasterCard ATM Hunter

Az alkalmazás a mobil bemért pozíciója, kézi címmegadás vagy repülőtér kiválasztása után megmutatja, hogy merre találjuk a legközelebbi ATM-et. Az app adatbázisa több mint 1 millió ATM-et ismer, emellett pedig az érintés nélküli fizetésre alkalmas PayPass terminálok is megtalálhatók vele.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem