24 °C Budapest

Ilyen egyszerű lopni a balatoni strandokon + videó

2015. augusztus 8. 16:00

A balatoni strandokon egyszerűbb lopni, mint hinnénk. A fürdőzők a saját dolgukkal vannak elfoglalva. Mutatjuk, hogyan rejthetjük el az értékeinket, ha el akarjuk kerülni, hogy kifosszanak.

A Velvet leleplező videójából kiderül, hogy valójában egyszerűbb táskát lopni a balatoni strandokon, mint hinnénk. Ketten készítettek egy videót, amiben egyikőjük volt az "áltolvaj", másikójuk pedig az "áldozat". Három esetben az "áldozat" csak otthagyta a cuccát, és elment fürdeni, ekkor senki a környezetükben nem szólt semmit, amikor az "áltolvaj" elsétált az idegen táskával. Másik három esetben pedig megkért az "áldozat" egy-egy közeli strandolót, hogy vigyázzon a cuccaira, amíg fürdik. Itt egyetlen esetben akadályozta meg valaki a lopást azok közül, akiket megkért, hogy figyeljenek a táskájára.

Tanulság: sokkal jobban vigyázzunk a cuccainkra, ha strandolni megyünk. Íme a Pénzcentrum biztonsági tippjei:

1. Hagyjuk az értékeinket az autóban

Ha autóval érkezünk a strandra, akkor csak a strandoláshoz elengedhetetlen értékeket vigyük magunkkal a partra, minden mást érdemes a kocsiban hagyni. Természetesen az sem mindegy, hogy az autóban hol rejtjük el az értékeinket. Semmiképp se hagyjunk látható helyen értékeket, de a legjobb, ha mindent a szálláshelyünkön hagyunk, vagy a csomagtartóba zárunk. Lényeges, hogy a mobiltelefonokat károsíthatja, ha a felmelegedő autóban hagyjuk, így erre különösen érdemes figyelni.

2. Használjuk az értékmegőrzőt

A fizetős strandokon általában találunk értékmegőrzőket, sőt, az is előfordul, hogy a belépő ára tartalmazza annak díjmentes használatát. Ha mégis fizetni kell érte, akkor is csak néhány száz forintot kérnek el a használatért, ami igazán nem nagy ár azért, hogy biztonságban tudjuk az értékeinket.

Szabadstrandokon nem minden esetben találunk értékmegőrzőt, ha ilyen fürdőhelyet választunk, akkor gondoskodjuk előre dolgaink biztonságba helyezéséről, vagy valaki maradjon a parton fürdőzéskor, hogy vigyázzon a cuccainkra.
Ha külföldre megyünk nyaralni, mindenképp érdemes utasbiztosítást kötni. Ezzel ugyanis a helyi, trükkös tolvajoktól is megóvhatjuk magunkat, ráadásul napi egy csésze kávé árából biztosíthatjuk magunkat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

3. Vegyél rejtett tárolót!

Egyre több webshopból beszerezhetők (vagy akár házilag barkácsolhatók) különféle rejtett tároló eszközök értékeink megóvására. Ezek közös tulajdonsága egyébként, hogy vagy hidegen hagyják a tolvajokat, vagy egyenesen elriasztják attól, hogy a dolgaink között turkáljon. Például üres chipses doboz, nem átlátszó ételhordót.

4. Az üres naptejes doboz titka

A rejtett tárolók koronázatlan királya a naptejes doboz, amit akár otthon is elkészíthetsz egy kiürült flakon felhasználásával. Erre aztán tényleg nem gondolnak a tolvajok, amikor az értékeinkre vadásznak.

5. Hagyjuk a szálláson az értékeinket

Ez főleg akkor megoldható, ha jól zárható a nyaraló, vagy lakás, ahol megszállunk. A legnyugodtabbak egyébként akkor lehetünk, ha a szálláshelyünkön recepció működik, ilyenkor ugyanis a kulcsokkal sem kell bajlódnunk a strandon. Talán néha az sem árt, ha nem visszük magunkkal mobiltelefonunkat.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 21. csütörtök
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM