7 °C Budapest

Nem elég a hőség: bármikor leszakadhat az ég

MTI
2015. július 23. 15:02

Az ország nagy részén 35 Celsius-fok körüli hőség van, de több megyében csütörtökön kora délután riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat a várható heves zivatarok és a felhőszakadás miatt. Az éjfélig érvényes, a felhőszakadás veszélye miatt kiadott figyelmeztetést több megyében másodfokúra emelték.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kora délután a fővárosra, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Vas, Tolna és Baranya megyére adott ki elsőfokú riasztásokat a várható felhőszakadás, illetve heves zivatar miatt.

 Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyet károkozó szél, jégeső, valamint hirtelen lezúduló, jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Az éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Budapesten és Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Veszprém megyében a nap folyamán intenzív esőzés is lehet, rövid idő alatt akár 50 milliméternyi eső is hullhat. Ezért azokon a területeken narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben.
Mindeközben Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével továbbra is az egész országban a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben a tartós hőség miatt.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 32 és 38 fok között alakul. Késő estére 24-31 fokig csökken a hőmérséklet, de a zivataros helyeken hűvösebb is lehet. Szerdán a meteorológiai szolgálat arra hívta fel a figyelmet: a napok óta tartó, 35 fokot is meghaladó napi csúcshőmérséklettel járó forró időjárás után a következő napokban sokak számára további nehézséget jelenthet, hogy

egy közeledő front előtt nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, ezért fülledt, már-már trópusi időre lehet számítani.


Déli, délnyugati irányból meleg és páradúsabb levegő érkezik a térségbe, ennek nyomán újra lehetnek záporok, zivatarok. Igazi felfrissülést viszont csak egy, a jövő hét elején érkező újabb front hoz majd, akkor valószínűleg mindenütt megszűnik a kánikula.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm