19 °C Budapest
Melyik a legolcsóbb strand Budapesten? Melyik a legdrágább?

Melyik a legolcsóbb strand Budapesten? Melyik a legdrágább?

2015. június 30. 12:03

Az idei nyár biztosan tartogat még meleg napokat, amikor sokan a vízbe menekülnek a hőség elől. Az egész napos kellemes időtöltés ugyanakkor nem kis költséggel is jár.

Az utóbbi két-három évben folyamatosan nőtt a strandra járók száma. Idén június 14-én, vasárnap például megdőlt minden eddigi rekord a fővárosi strandokon, amikor a kánikula elől 35 ezer ember keresett a strandokon enyhülést. Ezzel párhuzamosan javult a vendégek fizetőképessége is, különösen a 2011-12-es évekhez viszonyítva - tájékoztatta a Pénzcentrumot a K&H Bank.

Egy átlagos, négyfős család 10 ezer forint felett költ egy-egy strandolós napon.

Spórolós strandtippek:

  • Nem mindegy, melyik strandot választjuk. Az árak jelentősen eltérnek, így érdemes indulás előtt az interneten körülnézni. Budapesten a Palatinus belépője a legdrágább, két felnőtt és két gyerek számára hétvégén 8100 forintot kell fizetni az idén, míg a Pünkösdfürdői Strandra 5000 forintot. Vidéken pedig már 3500 forintért is strandolhat az egész család.
  • A kedvezményeknek mindenképpen nézzünk utána! Van, ahol hétfőtől csütörtökig olcsóbb a belépő, pénteken viszont már a hétvégi jegyárakkal számolnak. Családi belépőkből is több fajta létezik attól függően, hány felnőtt és gyerek vált jegyet. Szinte mindenhol létezik délutáni belépő is.
  • Egész napra megyünk vagy csak fél napra? Jó móka egész nap a strandon hűsölni, de van, akinek pár óra bőven elegendő a napon. Ha előre tudjuk, hogy két-három óránál többet nem szeretnénk a strandon tölteni, inkább délután menjünk, hiszen általában 16 óra után olcsóbbak a jegyárak. Ilyenkor már a nap sem tűz olyan erősen, kisebb a leégés veszélye is.
  • Szabjuk meg előre a költségkeretet! Ritka az olyan család, aki meg bírja állni, hogy semmit se vegyen a strandon. Egy fagyi, egy üdítő vagy sör, egy lángos, 4 fővel számolva máris újabb 3-4000 forintot adtunk ki. Nem is beszélve a strandcikk árusokról, akik mindenféle színes holmival csábítják a gyerekeket és szüleiket. Külön kell fizetni az ugrálóvárakért, a minigolfért, van, ahol az óriás csúszdáért is. Még indulás előtt döntse el a család közösen, mivel szeretnék tölteni a napot a fürdőzésen kívül, és előre határozzák meg a szórakozásra fordítható keretet.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?