8 °C Budapest

Na, ezért nem fog elmenni a térerőd az idei fesztiválokon

2015. június 25. 20:02

Ahhoz, hogy a felhasználók kedvenc zenekarukról posztolhassanank fotót az facebookon vagy az instagramon, barátaikat hívogassák a tömegben és applikációval rendeljenek taxit hazafelé kedvenc nyári fesztiváljukon, a háttérben komoly műszaki fejlesztésekre van szükség.

Megerősített műszaki háttérrel és jelentős 4G lefedettséggel készül a Telekom a fesztiválszezonra. Az ország területének mintegy 87 százalékában (a Balaton környékén közel teljes lefedettséggel) elérhető a gyors mobilinternet-hálózat, de hogy semmi ne akadályozza a koncertélmények megosztását a közösségi médiában, a fesztiválok környékén egyéb eszközökkel is növelik a kapacitást.

Mivel az okoseszközök, telefonok táblagépek forgalma az elmúlt egy évben jelentősen megnőtt, idén a korábbi adatforgalomnál is nagyobbra számítunk, erre készülünk fel műszakilag

 - mondta el Tremmel János, a Magyar Telekom hálózat fejlesztési igazgatója

A fesztiválok beszéd- és adatforgalma már tavaly sem volt kevés. 2014-ben 65 ezer ember volt a nézőcsúcs az óbudai SZIGET Fesztiválon, ez egy közepes méretű megyeszékhely teljes lakosságának felel meg, ám ez a rengeteg ember egy mindössze fél négyzetkilométeres területen zsúfolódott össze. Ahhoz, hogy ők zavartalanul vehessék igénybe a mobiltechnológia adta lehetőségeket 10 helyszínről 60 darab mobilcella beállítására volt szükség, így a kezdeményezett beszédhívások 98,5 százaléka ért célba, miközben csúcsidőben akár egyszerre több százan telefonálnak egyszerre a Telekom hálózatán egy "zsebkendőnyi" területen.

De nem csak a beszéd, az adatforgalom is jelentősen megugrik egy tömegeket megmozgató nyári esemény alatt. Csak a Telekom hálózatából tavaly 600 ezer sms indult el a Balaton Sound területén, a SZIGET Fesztivál esetében ez a szám elérte az egymilliót is. Egy nagyobb rendezvény adatforgalma összesen a másfél Terabyte-ot is elérheti néhány nap alatt. A vállalat szakemberei speciális szolgáltatásokat is biztosítanak, például a koncertek élő streamelése kiváló minőségben történjen, így távolról is élvezhető legyen.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem