24 °C Budapest
Ezekben az országokban költik a magyarok a legtöbb pénzt

Ezekben az országokban költik a magyarok a legtöbb pénzt

2015. április 27. 16:00

Az év első három hónapjában egyre többször választották a magyarok a kártyás fizetést külföldi utazásaik során: a kártyás fizetések száma 17 százalékkal, míg a költések értéke 20 százalékkal emelkedett az előző év ugyanezen időszakához képest - derül ki a Visa Europe a mai napon közzétette a 2015. januártól márciusig terjedő időszakra vonatkozó, külföldre irányuló hazai költési adataiból.

Az első három hónap külföldi költéseit tekintve március volt a legforgalmasabb hónap. A tavalyi eredményekkel összehasonlítva ebben a hónapban 21 százalékkal költöttek többet a magyarok külföldi POS termináloknál. A legforgalmasabb nap február 27., péntek volt: a külföldi költések értéke ezen a napon volt a legmagasabb az első negyedévben.

A Visa Europe költési adatai alapján a magyarok körében a legnépszerűbb téli úti cél Ausztria volt 2015-ben: itt realizálódott a határon átnyúló költések összértékének majdnem 20 százaléka.

Ausztriát a Top 5 európai úti cél rangsorban Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Franciaország követte.

Az Európán kívüli utazások során az Egyesült Államokban használták a leggyakrabban a magyarok kártyáikat, de a Visa Europe adatai szerint a kártyabirtokosok körében népszerű desztináció volt az

Egyesült Arab Emírségek, Thaiföld, Ausztrália és a Maldív-szigetek is.

Az egyes kereskedői típusokat vizsgálva az első negyedéves adatok azt mutatják, hogy a szállodai költések értéke volt a legmagasabb a januártól márciusig terjedő időszakban - itt az előző évi adatokkal összevetve 26 százalékos volt a növekedés -; de sokat költöttek a magyarok külföldön szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedőknél és ruházati üzletekben is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Visa kártyás határon túli tranzakciók darabszámát nézve a kereskedői lista élén a szupermarketek állnak - a költések közel 20 százalékával -, őket második helyen követik a szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedők, harmadik helyen pedig a benzinkutak végeztek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?