4 °C Budapest

Ezekben az országokban költik a magyarok a legtöbb pénzt

2015. április 27. 16:00

Az év első három hónapjában egyre többször választották a magyarok a kártyás fizetést külföldi utazásaik során: a kártyás fizetések száma 17 százalékkal, míg a költések értéke 20 százalékkal emelkedett az előző év ugyanezen időszakához képest - derül ki a Visa Europe a mai napon közzétette a 2015. januártól márciusig terjedő időszakra vonatkozó, külföldre irányuló hazai költési adataiból.

Az első három hónap külföldi költéseit tekintve március volt a legforgalmasabb hónap. A tavalyi eredményekkel összehasonlítva ebben a hónapban 21 százalékkal költöttek többet a magyarok külföldi POS termináloknál. A legforgalmasabb nap február 27., péntek volt: a külföldi költések értéke ezen a napon volt a legmagasabb az első negyedévben.

A Visa Europe költési adatai alapján a magyarok körében a legnépszerűbb téli úti cél Ausztria volt 2015-ben: itt realizálódott a határon átnyúló költések összértékének majdnem 20 százaléka.

Ausztriát a Top 5 európai úti cél rangsorban Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Franciaország követte.

Az Európán kívüli utazások során az Egyesült Államokban használták a leggyakrabban a magyarok kártyáikat, de a Visa Europe adatai szerint a kártyabirtokosok körében népszerű desztináció volt az

Egyesült Arab Emírségek, Thaiföld, Ausztrália és a Maldív-szigetek is.

Az egyes kereskedői típusokat vizsgálva az első negyedéves adatok azt mutatják, hogy a szállodai költések értéke volt a legmagasabb a januártól márciusig terjedő időszakban - itt az előző évi adatokkal összevetve 26 százalékos volt a növekedés -; de sokat költöttek a magyarok külföldön szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedőknél és ruházati üzletekben is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Visa kártyás határon túli tranzakciók darabszámát nézve a kereskedői lista élén a szupermarketek állnak - a költések közel 20 százalékával -, őket második helyen követik a szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedők, harmadik helyen pedig a benzinkutak végeztek.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem