24 °C Budapest

Tényleg megérkezett volna a tél? Ilyen idő lesz holnap

2015. január 29. 17:00

Országszerte havazik, van ahol percek alatt kifehéredett a táj. Egyelőre nincs hír nagyobb fennakadásról a közlekedésben. Pénteken is hasonló időjárás várható, sok csapadékkal, széllel.

Sok helyen intenzíven esik a hó. Az Útinform tájékoztatása szerint A fő és mellékutak Vas megyében hókásásak, latyakosak, Lenti környékén vékony rétegben havasak, Keszthely körül pedig latyakosak, másutt többnyire vizesek, nedvesek. Száraz utak az Alföldön jellemzők. A BKK arról számolt be, hogy a fővárosban minden közösségi közlekedési járat zavartalanul közlekedik.

Péntek reggel a borult égből egyre többfelé várható csapadék: északon, északnyugaton hó, havas eső, délebbre eső, illetve kezdetben akár ónos eső is. Többfelé erős, az Alföld déli, délkeleti részén viharos lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +2°C között alakul. Napközben ez a ciklon országszerte borongós, szeles, csapadékos időt okoz. A Dunántúl nyugati, északnyugati felén és az északi határ közelében havazás, havas eső; máshol kezdetben eső várható, majd szombat hajnalra egyre többfelé havas eső, havazás válthatja fel az esőt. Sok helyen intenzív, nagy mennyiségű csapadékra készülhetünk. Többfelé erős, viharos lesz a szél, akár 10 fokos hőmérsékleti kontraszt is kialakulhat az északnyugati és délkeleti tájak között.

ÉLŐ webkamerás felvételeken követhető nyomon a hóhelyzet országszerte. KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 29. péntek
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Kutatók éjszakája
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM