16 °C Budapest
Már most megteltek a hazai szállodák a hosszú hétvégére

Már most megteltek a hazai szállodák a hosszú hétvégére

2014. október 16. 08:35

Már most nehéz üres szobát találni az október 23. utáni hosszú hétvégére, és a külföldi városlátogatásokra is gyorsan megtelnek a buszok - írja a Világgazdaság.


A legjobb vidéki wellness-hotelekre már most ki lehet tenni a megtelt táblát, pedig az utolsó nagy foglalási roham még hátravan. A tíz legnépszerűbb település közül nyolcban van termálfürdő; a legfelkapottabb célpont Eger - írták.

Ahol wellnesszelni lehet, ott teltház várható, a többi városi és budapesti szállodában nem lényegesen magasabb a telítettség, mint máskor - közölte a Danubius szállodalánc. A Hunguest Hotels pedig arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a 21 házból álló szállodalánc már most 90 százalékos telítettségen áll, de például a tapolcai, a zalakarosi és a hajdúszoboszlói hotelekben már akadnak teljes kihasználtságú napok is.

A szállodák főleg hároméjszakás csomagokat árulnak, a szobákat ilyenkor akár 10-15 százalékkal magasabb áron lehet értékesíteni. Sokan azonban a lehető legrövidebb időszakra foglalnak, gyakran már csak egy vagy két éjszakára sikerül telt házat produkálniuk a házaknak. Az átlagos foglalási érték a hosszú hétvégére meghaladja az 50 ezer forintot.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?