Hétfőn kezdődik a Sziget: 400 ezer bulizót várnak

MTI
2014. augusztus 9. 16:04

Akár 400 ezer látogatót is vonzhat a hétfőtől vasárnapig tartó 22. Sziget fesztivál, amelynek nagyszínpadán hosszú évek után először négy magyar zenekar is fellép.

Az idei Sziget-himnuszt előadó Ivan & The Parazol, a Nagy-Szín-Pad-nyertes Mary PopKids, a Punnany Massif és a fennállásának 25. születésnapját ünneplő Tankcsapda mellett a Pop-Rock nagyszínpadon zenél többek között a Queens of the Stone Age, az Outkast, a Madness, a Manic Street Preachers, a Placebo, a Korn, a Prodigy, a manapság legnépszerűbb táncos-elektronikus vonal képviseletében pedig mások mellett Deadmau5, Skrillex, Macklemore & Ryan Lewis és az augusztus 17-i záró partin fellépő Calvin Harris.

Az idén a szokásosnál egy héttel később megrendezett Sziget iránti érdeklődést mutatja, hogy augusztus 4-től már csak napijegyet lehet váltani, ugyanis a fesztivál történetében először már a kapunyitás előtt elfogytak a bérletek. A szervezők azonban gondoltak a későn eszmélőkre és azokra, akik valamilyen oknál fogva nem juthattak elővételes jegyhez: számukra az utolsó 1000 bérletet félretették, ezeket csak a kapuban, az érkezéskor lehet majd megvásárolni.

A fesztiválozókat idén is számtalan helyszín várja a Szigeten, köztük az Európa Színpad, a Világfalu, a Blues-Ír Színpad, a Múzeumi Negyed, a Fidelio Kultúrzóna - Összművészeti Színpad, a WAMP Design Piac, a Romkocsma Negyed és a Civil Sziget.

A magyar zene központi helyszíne a megnövelt méretű és nézőterű Petőfi Rádió-VOLT Fesztivál színpad lesz, ahol naponta 14 órától követik egymást a fellépők, egy hét alatt több mint ötvenen. Az egész fesztiválon egyébként több mint kétszáz magyar előadó lép a közönség elé.

A Sziget második legnagyobb színpada, az A38 sátor idén is a külföldi fellépőké: megfordul itt például Miles Kane, a Bonobo, a Klaxons, a Crystal Fighters és a La Roux. Idén azonban itt is lesz egy magyar zenekar, az Irie Maffia, amely így akár tízezer néző előtt is játszhat. A London Grammar helyett a Clean Bandit lép fel a sátorban.

Az idei Sziget kapcsolódik a woodstocki fesztivál 45., a Rubik-kocka 40. és a rendszerváltás 25. évfordulójához. Lesz egy óriási Rubik-kocka installáció hat konténerből, egy száz méteres fal az egykori berlini építményt felidézve, valamint Tábortűz színpad az 1969-es amerikai fesztiválra emlékezve.

A Művészetek Palotája is különleges eseménnyel készül: a cirkusz sátor (Cirque du Sziget) előtt felállított installáción bárki kipróbálhatja, milyen artistaként több méter magasan a levegőben lógni, erről fotó is készülhet. Az installáció apropóját az adja, hogy a Recirquel Újcirkusz Társulat a harmadik bemutatójára készül ősszel a Müpában.

A UStream által megvalósuló élő internetes közvetítésnek köszönhetően idén azok is élvezhetik a Sziget számos zenei programját, akik nem jutnak ki a Hajógyári-szigetre: többek között az Imagine Dragons, a Placebo, Lilly Allen, a Tankcsapda, a Madness és a Péterfy Bori & Love Band koncertje is élőben követhető lesz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának közlése szerint a fesztiválon állandó lesz a rendőri jelenlét, a civil ruhás járőrökön kívül angol és francia rendőrök is szolgálatot teljesítenek.

A MÁV a fesztivál végén mentesítő vonatot indít Budapestről Bécsbe, ezzel segítve a külföldiek hazautazását.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) CityPASS karszalagot árusít és egy felmatricázott Ikarus 260-as busszal a helyszínre is kitelepülnek, amely ügyfélközpontként működik majd. Emellett a BKK sűrűbben és több kocsival, éjjelente is közlekedteti az 5-ös (szentendrei) HÉV-et, a 901-es és 918-as éjszakai vonalon csuklós buszok járnak majd, a 6-os villamos sűrűbben közlekedik, a Petőfi tér, valamint a Jászai tér és az Óbudai-sziget között rendkívüli hajójárat indul.

Szombattól jövő szerdáig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja és az óbudai Auchan áruház parkolója között megállás nélkül közlekednek a transzfer autóbuszok, amelyekkel csak Óbuda felé lehet utazni. Augusztus 18-án ugyanezek a járatok a ferihegyi repülőtér felé közlekednek.

A Sziget ideje alatt lezárják a Jégtörő utcát a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában is.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem