Címke: művészetek palotája (13 cikk)

Pénzcentrum | 2013. február 9. 16:01

Ilyen lakásokat vesznek a magyar milliárdosok

Az ország lakosságának jelentős része még mindig a jelzáloghitelek terheit nyögi, sokan pedig csak álmodnak arról, hogy egyszer saját lakásba költözzenek. Eközben minden hónapban azzal szembesülnek a magyar lakástulajdonosok milliói, hogy a legnagyobb értéket képviselő vagyontárgyuk egyre kevesebbet ér a piacon. Az ország legdrágább lakásai azonban továbbra is több százmillió forintos álomösszegekért cserélnek tulajdonost a szupergazdagok között. Összegyűjtöttük a jelenlegi budapesti kínálat legdrágább lakásait.

Pénzcentrum | 2010. június 1. 16:02

Ritkán díjazza a kreatív munkát az APEH - Most megtörtént...

Elegáns helyszín, a Művészetek Palotája adott otthont az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal által meghirdetett két pályázat eredményhirdetésének. Az ünnepi alkalom díszletét a "Te mit tudsz az adózásról? rajzpályázat legjobb alkotásai szolgáltatták. Ezt általános iskolásoknak hirdette meg az APEH, míg a másikban AdóManó történetét folytathatták az adóhivatal munkatársai mesében és képregényben illetve szlogent vagy rövid szignált alkothattak, amelyek az adótudatosság fontosságára hívja fel a gyerekek figyelmét.

Pénzcentrum | 2010. január 1. 09:00

Milyen kihívások állnak az üzemeltető és ingatlankezelő cégek előtt?

A Portfolio.hu által második alkalommal megrendezendő Ingatlankezelés és Energiahatékonyság Konferencia az ingatlanszektor elmúlt időszakban bekövetkezett jelentős változásaira kíván reagálni. A válság óta eltelt időszakban egyre inkább előtérbe kerültek az üzemeltetési, ingatlankezelési szolgáltatások, üzletágak.

Pénzcentrum | 2009. május 29. 09:32

Szenved a forint miatt a Művészetek Palotája

A Művészetek Palotája számára idén a forint euróhoz viszonyított gyengülése mintegy 100 millió forint veszteséget jelent, amennyiben nem lesz az eddiginél drasztikusabb esés.

Pénzcentrum | 2007. július 23. 09:00

Kerékpárkölcsönzőt hoz létre a Westend

Kerékpárkölcsönző üzemeltetését tervezi a Westend Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft. A terveik szerint - ha lassan is, de - egy a párizsihoz hasonló hálózatot szeretnének kialakítani a fővárosban. A kölcsönzőben 30 kerékpárt helyeztek el. A Schwinn-Csepel által gyártott egyedi bicikliket most még leginkább a turistáknak szánják, s éppen ezért nyolc útvonaltervet is adnak a bérlőknek.

Pénzcentrum | 2007. január 29. 11:25

Művészetek Palotája, ahogy az ÁSZ látja - egy felemás PPP

A hangversenytermet, kortárs művészeti múzeumot és fesztiválszínházat magában foglaló Művészetek Palotája a köz- és magánszféra együttműködésével - Public Private Partnership konstrukcióban - valósult meg. Az ÁSZ-vizsgálat a projekt előkészítésére, megvalósulására, valamint a létesítmény működésére irányult, s a 2001. január 1. - 2006. július 31-ig terjedő időszakot tekintette át. A teljesítményszemléletű ellenőrzés az állami megrendelőre, az "üvegzseb" törvény alapján a szerződéses együttműködésben résztvevő beruházó és üzemeltető társaságokra, valamint a létesítményt hasznosító kulturális intézményekre egyaránt kiterjedt. A jelentés többek között szabályozásbeli hiányosságokat említ, mely nélkül a PPP konstrukciók hatékonyan nem működtethetők. Ezen túl a Művészetek Palotája esetében az eredeti elképzelésektől eltérően (10 éves állami bérlet majd vásárlás) egy sajátos bérleti konstrukció valósult meg 30 éves időtartamra, mely a költségeket is megemelte.

Pénzcentrum | 2005. szeptember 27. 11:00

Pro Turismo díjazottak - a turisztikai szakma kiemelkedő személyiségei

Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter a turizmus világnapja alkalmából Pro Turismo díjakat adott át kedden, a Parlamentben, a turisztikai szakma kiemelkedő személyiségeinek. Az 1989 óta minden évben a Turizmus Világnapján részesülnek a díjban az idegenforgalom szakmai szervezeteinek javaslata alapján az ágazat többéves kiemelkedő munkát

Pénzcentrum | 2005. május 5. 14:44

PPP: újdonság vagy délibáb? - a statisztikus válaszol

Új kihívás elé állította a statisztikusokat is a PPP (Private Public Partnership) konstrukciók elszámolása az államháztartási pozíciót illetően - mondta ma a KSH ankétján Bagó Eszter a KSH elnökhelyettese. Az Eurostat már egyértelmű állásfoglalással rendelkezik arra vonatkozóan, hogy milyen jellegű projekteket lehet az új konstrukcióban elszámolni, melyhez a KSH is alkalmazkodik. A fő kérdés a

CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem