2 °C Budapest

Lássuk, milyen idő lesz a hosszú hétvégén!

MTI
2014. április 30. 19:02

Május elsején többórás napsütés várható, de helyenként záporok, zivatarok is lehetnek. A hosszú hétvége második felében viszont - várhatóan szombaton - hidegfront érkezik, amely sok csapadékot, erős szelet és lehűlést okoz. Vasárnap már csak 17 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Május elsején többórás napsütés várható, de főként a kora délutáni óráktól a késő esti órákig északkeleten és az Alpokalján - szórványosan záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb hőmérséklet 20-25 fok között alakul.

Pénteken is több órára kisüthet a nap, de főként a kora délutáni óráktól az esti órákig ismét számítani lehet szórványosan záporokra, zivatarokra, legkisebb eséllyel az északi, északkeleti megyékben. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet, akár viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 6-12 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 20-25 fok között alakulnak.


Szombaton északon és keleten több órára kisüt a nap, de délnyugat felől egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet. Többfelé fordul elől eső, zápor, zivatar, legkisebb eséllyel északkeleten. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Emellett megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti határ közelében, továbbá zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 8-13 fok várható. Nappal még jobbára 19-24 fokig melegszik a levegő, de északnyugaton 14-18 fok valószínű.

Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északi tájakon vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőzet. Elsősorban az Alföldön várható sokfelé eső, záporeső, ott helyenként nagy mennyiségű csapadékra van kilátás. Megerősödik, főként a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti határ közelében olykor viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 6-11 fok között valószínű. A nappali maximumok 10-17 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem