Nagy kárt okoznak az illegális utazásszervezők

2014. március 12. 09:06

Becslések szerint évente hatvan-hetven milliárd forinttal is megrövidítik a feketéző utazásszervezők a törvényesen működő irodákat. A nemzetgazdasági tárca több jogszabály módosításával szigorítaná a piacot - írja a Magyar Nemzet.

Problémát okoznak a legálisan működő mintegy ezerkétszáz irodának azok az önjelölt utazásszervezők, akik a gyors haszon reményében vagy csupán a jogszabályi réseket kihasználva toborozzák az olcsó nyaralásra vágyó turistákat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ezért két törvény és három kormányrendelet módosításával venné fel a harcot a jogosulatlan utazásszervezés ellen. Az új szabályok 2014 második felében lépnek életbe, aminek következtében ellehetetlenülhetnek a feketén működő irodák.

A jogszabály-módosítások révén tisztázódik a fekete utazásszervezés fogalma, illetve nőni fog az ellenőrző hatóságok szerepe. Például úgy, hogy próbavásárlás után az eddigi, százezer forintos bírság helyett jóval magasabb összegű büntetést róhatnak ki azokra, akik engedély nélkül szervezik az utakat. Emellett gyarapodnak azok az elektronikus hirdetések és internetes szolgáltatók vizsgálatát szolgáló eszközök, amelyek segítségével lebuktathatók a főként a világhálón terjesztett illegális lehetőségek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?