0 °C Budapest

Debrecenben már készülnek az idei Virágkarneválra

Pénzcentrum
2013. augusztus 13. 16:33

Hárommillió száraz és élő virág díszíti a 44. Debreceni Virágkarneválon augusztus 20-án felvonuló 16 virágkocsit. A kompozíciók között, a karneváli menetben 23 hazai és külföldi együttest, művészeti csoportot láthat a közönség.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A virágfelvonulást megelőző karneváli héten már augusztus 15-től kiállításokkal, virágbemutatókkal, cseh sörünneppel várják az érdeklődőket - mondta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője kedden a Debrecenben tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

A Debreceni Virágkarnevál Magyarország egyik legnagyobb, legismertebb rendezvénye: 1966 óta minden év augusztus 20-án, Szent István államalapító király és az új kenyér ünnepén tartják meg.

A Debreceni Virágkarnevál, azonban nem csak egy nap: az utóbbi években egyhetes fiesztává bővült. A gazdag programsorozat hagyományosan a zene, a tánc, a zászlóforgatók és a sztárfellépők jegyében telik.

Több bevált program, a Galiba Gyermekfesztivál - Junior Virágkarnevál vagy a Debrecen Hangja tehetségkutató döntője mellett újdonságok is gondoskodnak a szórakozásról. Például a Baltazár Dezső téri Zöld Labirintuson keresztül a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központba belépve Ország Lili labirintusában találhatják magukat az érdeklődők - sorolta a részleteket Bódor Edit.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20