24 °C Budapest

Tavasszal indulhat a Bubi

Pénzcentrum
2013. augusztus 12. 10:05

Az eredeti tervekhez képest 3 év késéssel indulhat el a budapesti közbringa program. Kerékpárokat elméletileg már tavasszal tekerhetjük, de az utakon vigyázni kell, hiszen a belvárosi kerékpárutak gyakran nem érnek össze és sokszor az autós vagy gyalogosforgalomra szánt utakat kell használnia a két kerekén közlekedőknek is - írja a Népszabadság.

A fővárosi önkormányzat 2008-ban döntött a közösségi kerékpáros rendszer létrehozásáról, a feladattal a Parking Kft.-t bízta meg. A cég először a hetvenöt gyűjtőállomás helyszínéről döntött, majd internetes pályázatot írt ki az új szolgáltatás nevének kiválasztására. A BuBi-ra (Budapesti Bicikli) szavaztak a legtöbben.

Több évnyi egyeztetés, pályáztatás és a többi ilyenkor szokásos lassú malomőrlés után jövőre végre nem csak a név lesz valóság a tervből. A BuBi kiépítésének összköltségét 1,06 milliárd forintra becsülte a BKK, amelyből 900 millió forintot az unió áll. A többit a fővárosnak kell előteremtenie, az évi nettó 244 millió forintos működési költséggel egyetemben.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem