6 °C Budapest

Mindenkinek bejött a Sziget új látványvilága

Pénzcentrum
2013. augusztus 12. 13:21

"A nemzetközi szakma és a látogatók visszajelzései egyértelműen megerősítenek minket abban, hogy jó döntés volt a Sziget vizuális megújítása, a sokszínűség erősítése" - fogalmazott Gerendai Károly, hozzátéve, hogy bár a látogatószám elmaradt a várttól - a tavalyinál 17 ezerrel kevesebben, összesen 362 ezren voltak - mégis elégedett a rendezvénnyel.

"Az idei Sziget nagyon jó példája annak, hogyan lehet egyedi jegyekkel kitűnni és vonzónak lenni a nemzetközi fesztiválpiacon" - mondta egyik résztvevő a nemzetközi fesztivál konferencián. A konferencia résztvevői abban egyhangulag egyetértettek, hogy a Sziget idei változása, vizuális megújulása, a programok sokszínűsége, a szolgáltatások változatossága kiváló irány, hogy vonzóvá tegyenek egy fesztivált. Gerendai azért megjegyezte: "vizuális megújulás természetesen nem mehet a zenei kínálat kárára, továbbra is fontos, hogy aktuális sztárokat vonultassunk fel. Sajnos idén az ág is húzott minket, nem sikerült a tervezett sztárelőadók egy részét elhozni".

Jól vizsgázott a Sziget Fesztiválköztársaság biztonsági szolgálata. Az In-Kal Security egyenruhás és civil munkatársainak együttműködése okán a korábbi éveknél is hatékonyabbak voltak az elfogások, a tolvajok leleplezése és az In-Kal embereinek köszönhetően már többen a bejáratnál lebuktak azok közül, akik nagyobb tételben illegális szereket igyekeztek becsempészni a rendezvényre. A biztonsági főnök azt is elmondta, hogy általánosságban ugyanolyan békés volt a Sziget, mint szokott, semmi kirívó esemény nem történt.

A nagy melegben igen népszerű volt a Sziget Fesztiválköztársaság szabadstrandja, a Sziget Beach, ahol naponta több ezer ember kereste az enyhülést. Az estéket sokan töltötték a Cirque du Sziget kihagyhatatlan programjain és több tízezer ember vett részt naponta a Nagyszínpad előtt rendezett partykon is: a Nagy Lufi Partyn, a Szélforgó Partyn, a Strandlabda Partyn nem beszélve a Color Partyról. Az egész fesztivál területén látványos installációk, díszkivilágítás, lampionok, fényfüzérek, tükörgömbök, fényfestés színesítette a látvány-élményt és számos új, eddig nem látott vizuális megoldásban gyönyörködhettek a kilátogatók.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm