-1 °C Budapest

Tarlós felügyel: nem csúszik tovább a 4-es metró

MTI
2013. június 26. 11:02

A főpolgármester szerdán egyeztet hivatalában arról, hogy a négyes metró kelenföldi állomásán hol épüljön az ideiglenes földfelszíni kijárat. Tarlós István az InfoRádiónak elmondta: magához vonja a négyes metró építésének felügyeletét.

Ideiglenes földfelszíni kijárat lesz a négyes metró kelenföldi állomásánál - mondta az InfoRádiónak Tarlós István főpolgármester. A Népszabadság korábban arról írt, hogy az engedélyeztetési terveket megtámadta a Levegő Munkacsoport, a késlekedés miatt pedig csúszhat a kelenföldi csomópont építése. Tarlós István szerint azonban semmi nem gátolja a próbaüzem időbeni elindítását.

A főpolgármester kifejtette: a közlekedési hatóság szakembereivel és első számú vezetőjével bejárta a metróvonalat és arról döntöttek, hogy a próbaüzemet nem veszélyezteti az ottani állapot.

Arról, hogy pontosan hol lesz a kijárat, szerdán tárgyal hivatalában a főpolgármester, aki az InfoRádiónak adott interjújában bejelentette azt is, hogy a jövőben nem a DBR Metró Projekt Igazgatósághoz tartozik majd a négyes metró építésének felügyelete, hanem hozzá.

"Áthangolom a metróépítés városházi felügyeletét és a metróátadásig az építkezés elsődleges felügyeletét magamhoz vonom. Az adminisztratív előkészítést nagyon fel kell gyorsítani" - emelte ki.

A 4 próbaüzem a jövő év első felében lesz a tervek szerint; a járatoknak fél évig kell közlekedniük műszaki hibák nélkül.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?