Tarlós felügyel: nem csúszik tovább a 4-es metró

MTI
2013. június 26. 11:02

A főpolgármester szerdán egyeztet hivatalában arról, hogy a négyes metró kelenföldi állomásán hol épüljön az ideiglenes földfelszíni kijárat. Tarlós István az InfoRádiónak elmondta: magához vonja a négyes metró építésének felügyeletét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ideiglenes földfelszíni kijárat lesz a négyes metró kelenföldi állomásánál - mondta az InfoRádiónak Tarlós István főpolgármester. A Népszabadság korábban arról írt, hogy az engedélyeztetési terveket megtámadta a Levegő Munkacsoport, a késlekedés miatt pedig csúszhat a kelenföldi csomópont építése. Tarlós István szerint azonban semmi nem gátolja a próbaüzem időbeni elindítását.

A főpolgármester kifejtette: a közlekedési hatóság szakembereivel és első számú vezetőjével bejárta a metróvonalat és arról döntöttek, hogy a próbaüzemet nem veszélyezteti az ottani állapot.

Arról, hogy pontosan hol lesz a kijárat, szerdán tárgyal hivatalában a főpolgármester, aki az InfoRádiónak adott interjújában bejelentette azt is, hogy a jövőben nem a DBR Metró Projekt Igazgatósághoz tartozik majd a négyes metró építésének felügyelete, hanem hozzá.

"Áthangolom a metróépítés városházi felügyeletét és a metróátadásig az építkezés elsődleges felügyeletét magamhoz vonom. Az adminisztratív előkészítést nagyon fel kell gyorsítani" - emelte ki.

A 4 próbaüzem a jövő év első felében lesz a tervek szerint; a járatoknak fél évig kell közlekedniük műszaki hibák nélkül.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20