11 °C Budapest

Címke: levegő munkacsoport (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. október 17. 12:36

Örülsz a rezsicsökkentésnek? Pedig, ha ezt tudnád...

A tűzifa és szén árának csökkentése következtében többen és többet fűtenének ezekkel az anyagokkal, így jelentősen növekedne a légszennyezés. Ennek hatására a rezsicsökkentés jóval nagyobb terhet róna a társadalomra, mint amennyit az érintett lakosok megtakarítanának az árcsökkenéssel. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a kormány nem szabályozza a tüzelőanyagok minőségét.

MTI | 2013. június 26. 11:02

Tarlós felügyel: nem csúszik tovább a 4-es metró

A főpolgármester szerdán egyeztet hivatalában arról, hogy a négyes metró kelenföldi állomásán hol épüljön az ideiglenes földfelszíni kijárat. Tarlós István az InfoRádiónak elmondta: magához vonja a négyes metró építésének felügyeletét.

Pénzcentrum | 2013. június 24. 09:32

Jövőre sem lesz 4-es metrónk?

Még az engedélyezési eljáráson sem jutott túl a 4-es metró egyik legfontosabb felszíni projektje, a kelenföldi csomópont. A késés egy-két éves is lehet - írja a Népszabadság.

Nagy Bálint | 2013. január 10. 05:28

Örülsz a rezsicsökkentésnek? Pedig, ha ezt tudnád...

Hiába csökkentette a kormány 10 százalékkal a lakossági gáz-, villamosenergia-, illetve távhő árát, az alacsony ár ugyanis csak pazarló fogyasztásra és a takarékosságot szolgáló beruházások elhalasztására ösztönzi a lakosságot. Mivel azonban semmit sem adnak ingyen - a mostani rezsicsökkentést előbb-utóbb mindenképp jókora korrekció követheti -, már most célszerű az ajándék pénzt befektetni.