Hamarosan elkészül a legújabb magyar autópálya

MTI
2013. április 12. 14:45

A tervek szerint 2014 szeptemberére megépül az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti, 23,1 kilométeres szakasza - jelentette be Lázár János, a miniszterelnökséget vezető államtitkár. Az M43-as autópályához a román sztrádaszakasz viszont várhatóan nem készül el a tervezett 2014-es határidőre.

Kovács Ákos, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.(NIF Zrt.) vezérigazgató-helyettese elmondta, az M43-as autópálya új kétszer kétsávos, burkolt leállósávos szakaszán három csomópont és két vasúti felüljáró épül. Az új útszakaszon két pihenő is létesül, egy egyszerű a Krak-érnél, illetve egy egyoldali komplex autópálya-pihenő Kövegynél.

A beruházás kivitelezője a Duna Aszfalt Kft., amely a közbeszerzési eljáráson 46,490 milliárd forintos árral a legelőnyösebb és legolcsóbb érvényes ajánlatot nyújtotta be - ismertette a szakember.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, az M43-as autópályához román sztrádaszakasz várhatóan nem készül el a tervezett 2014-es határidőre. A határátkelő kialakításának mikéntjéről jelenleg is egyeztetések folynak a belügyminisztériummal, mivel Románia jelenleg még nem tagja a schengeni övezetnek.

Újabb tender

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Közben az M4 újabb szakaszára írt ki tendert a NIF, a felhívás az uniós közbeszerzési közlönyben (TED) jelent meg. Az M4 autópálya Abony-Fegyvernek I. építési szakasza a 96+055 kilométertől a 109+460 kilométerig tart. A tenderre jelentkezőnek a kivitelezés mellett kiegészítő tervezést is kell végeznie. Ilyen a Zagyva folyó feletti híd kiviteli terveinek elkészítése, valamint a 32. számú főút csomópontjában építendő komplex pihenő tervezése. Az út kétszer kétsávos lesz, leállósávval, a megépítendő szakaszon 2 csomópont, 9 külön szintű kereszteződés, 13 műtárgy és 9 felüljáró lesz. Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három évben gyorsforgalmi út építéséből, hídépítésből és műtárgy építésből legalább nettó 30 milliárd forint árbevétele volt. Az ajánlatételi határidő június 6. A nyertes a legolcsóbb ajánlat lesz.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16