9 °C Budapest

Leépít Budapesten a Ryanair

Pénzcentrum
2012. november 22. 19:03

A Ryanair ma, bejelentette, hogy 40%-os leépítést hajt végre budapesti bázisán, ami azt jelenti, hogy 10 útvonalat zár be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Miután a Hochtief üzemeltetésében lévő repülőtéren megemelték a díjakat, nem voltak hajlandóak jól működő létesítményeket biztosítani és képtelenek voltak versenyképes költségalapot ajánlani a Ryanair által ajánlott jövőbeni növekedéshez, a Ryanair 2013. január 10-től kezdve 10 útvonalat (Baden, Birmingham, Bologna, Düsseldorf, Krakkó, Lübeck, Malaga, München, Oslo, Thessaloniki) zár be" - áll az ír diszkont légitársaság közleményében. A Ryanair budapesti forgalma évente 800 000 utassal fog csökkenni (2 millióról 1,2 millió utasra), és ez közel 800 "helyi" munkahely elvesztését fogja eredményezni a légitársaság szerint.

A 2013. január 10-től érvénybe lépő leépítések a következőket fogják érinteni:

5-ről 3-ra csökken az itt állomásozó repülőgépek száma
30-ról 20-ra csökken az útvonalak száma (33%-os csökkenés).
Heti 280-ról kevesebb, mint 170-re csökken a járatok száma (40%-os csökkenés).
Éves szinten 2 millióról 1,2 millióra csökken az utasok száma (40%-os csökkenés).
20 útvonalból 9 esetében csökken a járatok gyakorisága.

A Ryanair közölte, hogy ezek a lépések visszafordíthatóak, amennyiben a Budapest Airport versenyképes költségeket ajánl, illetve hatékony létesítményeket biztosít.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A Portfolio.hu elemzői véleménye szerint minden bizonnyal nem csak az áll a Ryanair lépése mögött, hogy sokallják a Budapest Airport árait - ahogy arra már több esetben rávilágítottak -, de a kisebb forgalmú, többnyire veszteséges téli időszakban hagyományosan a legtöbb légitársaság leépít kapacitásokat. Tavaly télen például a Ryanair 80 gépet tartott a földön.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?