Hiányzik a Malév az utazási irodáknak

MTI
2012. október 24. 09:32

Rosszul érinti a Malév csődje az utazási irodákat - mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője.

Molnár Judit a lap szerdai számában ismertette: idén nagyjából 15 százalékkal csökkent az utazási irodák által lebonyolított utak száma, ami a kisebb, 2-3 fős vidéki irodák esetében az üzlet bezárásához is vezethet.

A jogszerűen működő utazási irodák éves szinten még ma is 180-190 milliárd forintos forgalmat bonyolítanak, ám az általuk szervezett, klasszikus értelemben vett beutaztatás jelenleg stagnál, ez pedig a turizmusból származó bevételekre is rányomja bélyegét, még akkor is, ha ez az utasok számán nem látszik - mondta a szakember.

A fapados járatok ontják ugyan az utasokat, de a velük érkező utasok maximum háromcsillagos szállodákban szállnak meg, kevesebbet fogyasztanak és kevesebbet járnak étterembe is, mint azok, akik korábban Malév-géppel érkeztek. A légitársaság csődje azért is rosszul érinti az utazási irodákat, mert közülük csaknem százan foglalkoznak repülőjegy-eladással.

A szóvivő elmondta: a SZÉP kártyát az utazási irodák csak utazási csomag értékesítésekor fogadhatják el, szállásközvetítéskor nem. A Balatonnál és a Tisza-tónál sok olyan iroda van, amelyek szinte csak magánszálláshelyet közvetítenek, esetükben 20-25 százalékkal esett vissza a forgalom.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?