12 °C Budapest

Ennyibe kerül az 5 legjobb Bond kocsi

Pénzcentrum
2012. november 4. 13:02

Ahogy eddig kivétel nélkül az összes James Bond film a Skyfall is lázban tartja a rajongókat. A "This is Money" angol lap nem az akciójeleneteket vagy a főhőst kísérő hölgyeket vette számba, hanem az autókat. A leghíresebb kocsikat, melyek szinte kivétel nélkül megmentették már Bond életét.

Alfa GTV6 - Polipka (1983)

A Roger Moore főszereplésével készült Polipka sportkocsija egy Alfa GTV6 volt. A filmben Bond egy parkolóból tulajdonítja el, hiszen épp rohannia kell egy bombát hatástalanítania. Természetesen nem mondjuk el mi történik a filmben, annyit viszont elárulhatunk, hogy nem a kocsi hagyta csendben a főhősünket.

A GTV6-os népszerű az autóversenyzők körében. A legdrágább interneten kapható darab is épphogy csak lejött a pályáról. Egy ilyen feltuningolt változat 17 ezer fontért (6 millió forint) lehetne a miénk. A legolcsóbb példány piros színben már 6 ezer fontértért (2,1 millió forint) megvásárolható.

Forrás: Daily Mail


Citroen 2CV - Szigorúan bizalmas (1981)

Spanyol olívafarmon menekül üldözői elől James Bond ebben a franciáknak szánt gazdaságos kisautóban. A Citroen ikonikus járműve a Szigorúan bizalmasban is megkapja mindenki tekintetét. Ma már 2 500 fontért (880 ezer forint) lehet kapni egy jó állapotút ebből a kisautóból.

Forrás: Daily Mail


Aston Martin V8 Vantage - Halálos rémület (1987)

Az egyik legemlékezetesebb kémjármű volt a 87-es Bond film Aston Martinje. Jelenleg 85 ezer fontért (30 millió forint) árulják lézer és minden más kellék nélkül, ami talán hiányozhat az új gazdájának, ha netán Ladák elől kellene menekülni Kelet-Európában, ahogy Bondnak.

Forrás: Daily Mail


Lotus Espirit - A kém, aki szeretett engem (1977)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 25 ezer fontért (8,7 millió forint) kapható Lotus sajnos nem változik azonnal tengeralattjáróvá, mint ahogy a 77-es James Bond filmben. De Roger Moore futurisztikus autója így is hozhatja az igazi titkos ügynök érzést.

Forrás: Daily Mail


Aston Martin DB5 - Goldfinger (1963)

Az eredetileg a filmben is látott autót egy amerikai vásárolta meg 2,6 millió fontért (913 millió forint), ami még ma is képes 145 mérföldes végsebességére. Aki egy hasonlóra vágyik bele kell nyúlnia a pénztárcájába 240 ezer fontért (84,3 millió forint) árulnak hasonlókat a szigetországban.

Forrás: Daily Mail

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm