25 °C Budapest

Figyelem! Vasárnap lezárják fél Budapestet

Pénzcentrum
2012. április 20. 16:05

Április 22-én, vasárnap, a Föld Napján rendezik meg a Critical Mass kerékpáros felvonulást. A rendezvény miatt a fővárosban számos útvonalon kell forgalomkorlátozásokra, lezárásokra számítani. A korlátozások érintik a tömegközlekedés járatait is.

Útlezárások

A kerékpáros felvonulás miatt április 22-én, vasárnap 15:30 és 19 óra között számos helyen kell forgalomkorlátozásra számítani. A felvonulás útvonala a következő lesz:

  • Carl Lutz rakpart - id. Antall József rakpart - Március 15. tér -Irányi utca -Ferenciek tere - aluljáró - Szabad sajtó út - Erzsébet híd - Döbrentei tér - Attila út -Alagút utca - Alagút - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi István tér - József Attila utca - Andrássy út - Hősök tere - Olof Palme sétány - Városliget

A felvonulás miatt a következő időszakokban kell teljes lezárásra számítani. A felvonulás útvonalát keresztező utcákon ugyanakkor a szervezők időszakonként átengedik a forgalmat:

  • Carl Lutz rakpart, id. Antall József rakpart 15:30 és 17:10 között;
  • Irányi utca, Ferenciek tere: 16:10 és 17:40 között;
  • Erzsébet híd: 16:15 és 17:50 között;
  • Attila út, Alagút: 16:20 és 18:00 között;
  • Lánchíd, József Attila utca: 16:25 és 18:10 között;
  • Andrássy út: 16:30 és 18:20 között;
  • Dózsa György út: 16:35 és 18:30 között.

Tömegközlekedés

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Az 5-ös autóbuszok kb. 16:00-tól várhatóan 18:15-ig a Kossuth Lajos utca, az Erzsébet híd Buda irányú zárása, valamint az Attila út zárása idején módosított útvonalon közlekednek. A Pasaréti tér felé kimaradnak a következő megállók: Ferenciek tere, Szarvas tér, Dózsa György tér. Az ideiglenes megállók: Kálvin tér, Fővám tér, Rudas gyógyfürdő, Döbrentei tér (a Krisztina körúton a Hadnagy utca kereszteződése után), Zsolt utca, Mészáros utca. Rákospalota, Kossuth utca irányában kimaradó megálló az Alagút utca. Az ideiglenes megálló a Krisztina tér.
  • A 178-as autóbuszok kb. 16:00-tól várhatóan 18:15-ig a Kossuth Lajos utca, az Erzsébet híd Buda irányú zárása, valamint az Attila út zárása idején módosított útvonalon közlekednek. A Naphegy tér irányában kimaradó megállók a következők: Ferenciek tere, Szarvas tér, Dózsa György tér, Krisztina tér, Győző utca, Zsolt utca, Sánc utca. Az ideiglenes megállók: Kálvin tér, Fővám tér, Rudas gyógyfürdő, Döbrentei tér (a Krisztina körúton a Hadnagy utca kereszteződése után). A Keleti pályaudvar irányában kimaradó megálló az Alagút utca, ideiglenes megállót nem jelölünk ki helyette.
  • A 7-es, 7E, 173-as, 173E autóbuszok kb. 16:00-tól várhatóan 18:00-ig a Kossuth Lajos utca, valamint az Erzsébet híd Buda irányú zárása idején a budai végállomások irányában módosított útvonalon közlekednek. Kimaradó megállók: Ferenciek tere, Rudas gyógyfürdő. Az ideiglenes megállók: Astoria, Kálvin tér, Fővám tér.
  • A 8-as és 112-es autóbuszok kb. 16:00-tól várhatóan 18:00-ig a Kossuth Lajos utca, valamint az Erzsébet híd Buda irányú zárása idején a budai végállomások irányában módosított útvonalon közlekednek. A kimaradó megállók a Ferenciek tere és az Erzsébet híd, budai hídfő. Az ideiglenes megállók: Kálvin tér, Fővám tér, Rudas gyógyfürdő, Döbrentei tér (a Krisztina körúton a Hadnagy utca kereszteződése után).
  • A 16-os autóbuszok 16:15 és 18:15 között az Alagút, a Lánchíd, a Széchenyi István tér, a József Attila utca zárása miatt nem közlekednek. A 16A járat ebben az időszakban is közlekedik.
  • A 105-ös autóbuszok kb. 16:10 és 18:20 között az Alagút, Lánchíd, József Attila utca, Andrássy út lezárása miatt módosított útvonalon közlekednek. Az Apor Vilmos tér irányában kimaradó megállók: Hősök tere, Bajza utca, Kodály körönd, Oktogon, Opera, Bajcsy-Zsilinszky út, Deák Ferenc tér, Hild tér, Széchenyi István tér, Clark Ádám tér. Ideiglenes megállók: Dózsa György út, Rippl-Rónai utca, Podmaniczky utca, Szinyei Merse utca, Izabella utca, Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca), Nyugati pályaudvar, Jászai Mari tér, Margit híd, budai hídfő, Mechwart liget, Széna tér, Széll Kálmán tér, Déli pályaudvar. A Gyöngyösi utca irányában kimaradó megállók: Krisztina tér, Clark Ádám tér, Széchenyi István tér, József nádor tér, Deák Ferenc tér, Bajcsy-Zsilinszky út, Opera, Oktogon, Kodály körönd, Bajza utca. Az ideiglenes megállók: Dózsa György tér, Döbrentei tér, Ferenciek tere, Astoria, Uránia, Deák Ferenc tér, Arany János utca, Podmaniczky utca, Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca), Izabella utca, Szinyei Merse utca, Bajza utca, Munkácsy Mihály utca, Dózsa György út.
  • A 115-ös autóbuszok kb. 16:10 és 17:30 között a Ferenciek terei aluljáró zárása miatt Árpád híd irányában módosított útvonalon közlekednek. A kimaradó megállók: Kálvin tér, Ferenciek tere, Szervita tér. Az ideiglenes megállók: Kálvin tér, Astoria, Deák Ferenc tér.
  • A 70-es trolibusz 16:30 és 19:00 között a Zichy Mihály út zárása miatt módosított útvonalon közlekednek. A kimaradó megállók mindkét irányban: Olof Palme sétány, Dvoøák sétány. Ideiglenes megállóhelyek a Kossuth Lajos tér irányában: Ajtósi Dürer sor, Zichy Géza utca, 56-osok tere, az Erzsébet királyné útja, aluljáró irányában: Ajtósi Dürer sor, Zichy Géza utca, Hermina út.
  • A 75-ös, 79-es trolibuszok 16:30-tól kb. 18:30-ig a Váci út irányában módosított útvonalon, a Hermina út érintésével közlekednek. A Jászai Mari tér, illetve a Dózsa György út irányában kimaradó megállók: Zichy Géza utca (csak a 75-ös trolibusz), 56-osok tere, Dvoøák sétány, Olof Palme sétány, Hősök tere. Az ideiglenes megállók: Ajtósi Dürer sor (csak a 79-es trolibusz), Zichy Géza utca (csak a 79-es trolibusz), Ajtósi Dürer sor (csak a 75-ös trolibusz), Hermina út, Erzsébet királyné útja, Bethesda utca, Széchenyi fürdő, Állatkert.

A szervezők a keresztező útvonalak forgalmát szakaszosan engedik át a felvonulás útvonalán. Egyes tömegközlekedési járatok emiatt néhány perces várakozásra kényszerülhetnek.

  • A 2-es villamos a Március 15. térnél keresztezi a felvonulás útvonalát. A felvonulók elhaladása idején, 16:00 és 17:30 között néhány perces várakozásra kell számítani.
  • A 4-es és a 6-os villamosok az Oktogonnál keresztezik a felvonulás útvonalát, 16:20 és 18:30 között néhány perces várakozásra kell számítani a felvonulók elhaladása idején.
  • A 70-es, 73-as, 76-os és 78-as trolibuszok az Andrássy út keresztezésénél 16:20 és 18:30 között néhány perces várakozásra kényszerülhetnek a felvonulók elhaladása idején.
  • A 20E, 30, 30A és 230 jelzésű autóbuszok és a 75-ös és 79-es trolibuszok a Hősök terénél keresztezik a felvonulás útvonalát. Emiatt 16:30 és 18:30 között, a felvonulók elhaladása idején néhány perces várakozásra kényszerülhet.
  • A 86-os autóbusz a Clarck Ádám térnél és a Szarvas térnél keresztezi a felvonulás útvonalát. E két helyen 16:15 és 18:15 között, a felvonulók elhaladása idején néhány perces várakozásra kell számítani.
  • A 109-es autóbusz a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út csomópontjában keresztezi a felvonulás útvonalát. Ezért 16:10 és 18:10 között, a felvonulók elhaladása idején néhány perces várakozásra kényszerülhet.
  • A 115-ös autóbusz a József Attila utcánál és a Március 15. térnél keresztezi a felvonulás útvonalát. ezért 16:10 és 18:10 között, a felvonulók elhaladása idején néhány perces várakozásra kényszerülhet.

 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 5. vasárnap
Györgyi
18. hét
Május 5.
Anyák napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem