18 °C Budapest

Metrótűzre készítik fel a vezetőket Budapesten

Pénzcentrum
2012. április 12. 09:05

Menekülőmaszkkal, köznapibb nevén gázálarccal szerelik fel a 2-es és a 3-as metróvonalon járó szerelvények vezetőfülkéit, erősítette meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Index információit.

Várhatóan ebben a hónapban helyezik ki a 2-es és a 3-as metróvonalon a járművekre és a szolgálati helyekre az úgynevezett menekülő maszkokat, amelyek egy esetleges veszélyhelyzet esetén a járművezetők, illetve a metróállomáson szolgálatot teljesítő személyzet biztonságát növelik egy menekítést igénylő helyzetben, tájékoztatta a hírportált BKK.

A személyzetet jelenleg készítik fel a menekülőmaszk használatára, és készül a rendeltetésszerű használatot biztosító szabályzat is. A hírportál információi szerint a maszkot darabonként 6000 forintért szerezte be a BKV, legalábbis azt mondták az oktatáson résztvevő vezetőknek, hogyha eltűnik, akkor ennyit kell fizetni érte.

Ezenkívül a lap úgy tudja, hogy a metrókocsikon füst- és gázérzékelőket is felszerelnek a Terrorelhárítási Központ előírása alapján. Az eszközt is a napokban tesztelték. Nemrég szerelték fel a szerelvényeket automatikus tűzjelző és oltó berendezésekkel is.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30