9 °C Budapest

Új diszkont légitársaság repül Budapestre

Pénzcentrum
2012. március 8. 18:03

Április elejétől újabb diszkont légitársaság érkezik Budapestre, a holland Transavia biztosít majd összeköttetést Budapest és Amszterdam között - tudta meg az ecoline. Április végétől a cseh Smartwings is bejelentkezett az útvonalra, amit most egyedül a KLM szolgál ki, a diszkont légitársaságok ugyanis a magas reptéri költségek miatt inkább Eindhovenbe repülnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Újabb szereplő jelenik meg a budapesti repülőtéren, áprilistól ugyanis a holland diszkont légitársaság, a Transavia is kínál járatokat a Budapest-Amszterdam útvonalon, amit a Malév csődjét követően csak a KLM szolgált ki. A légitársaság ezzel új szereplő lesz Budapesten.

Április végétől közlekedik a cseh Travel Servive érdekeltségi körébe tartozó Smartwings is ezen az útvonalon, így immár három légitársaság lesz, ami közlekedtet járatokat Budapest és Amszterdam között. Az útvonal azért érdekes, mert napi 5-6 járatot is el tud tartani az útvonal az Amszterdamban átszálló utasoknak köszönhetően.

A Budapesten jelen lévő diszkont légitársaságok jellemzően nem a drágának számító amszterdami repülőtérre közlekednek, hanem Eindhovenbe kínál járatot a Wizz Air és a Ryanair is. Bár az easyJet rendelkezik Amszterdamban bázissal, viszont a brit fapados nem igazán aktivizálta magát a magyar piacon a Malév leállásának hírére.

A Transavia az Air France-KLM csoport érdekeltségi körébe tartozó légitársaság, legfontosabb bázisa az amszterdami Schipol repülőtér, ami Európa negyedik legforgalmasabb repülőtere az utasforgalom tekintetében. A légitársaság 44 géppel évente mintegy 5 millió utast szolgál ki és összesen 22 országban működik.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?