1 °C Budapest

Kínába is repülhetünk majd Debrecenből?

MTI
2012. február 24. 16:07

A debreceni repülőtér nyáron induló menetrend szerinti forgalmával nyíló turisztikai lehetőségek minél jobb kihasználása érdekében összefog Debrecen és Miskolc - jelentette be a két város polgármestere a pénteki debreceni megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere elmondta: a Wizz Air június 18-án induló járata Debrecen és London-Luton között a régióban fellendítheti a turizmust. Azzal számolnak, hogy a járat beindulásával a repülőtér jelenlegi 30 ezres éves forgalma 80 ezerre nő.

Mint mondta, Kelet-Magyarországnak saját arculattal és attrakciókkal kell megjelennie a nemzetközi piacon. Megjegyezte, a Wizz Air a marketingjét regionálisan fókuszálva alakítja ki. Akit Budapestre szállítanak, azoknak elsősorban a főváros turisztikai lehetőségeit mutatják be, a Debrecenbe érkezők előtt viszont a Hortobágy, Miskolc vagy Nyíregyháza adottságaival kell előrukkolni - mondta.

Kósa Lajos az MTI kérdésére megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Lufthansával egy Debrecen és München közötti járat indításáról, valamint kínai partnerekkel egy Debrecenből egy kínai városba indítandó járatról is. Elmondta: a debreceni repülőtér "gond nélkül" készen áll évi 300 ezres utasforgalom lebonyolítására, így esetleges további menetrend szerinti járatok fogadására is. Mint mondta, a Lufthansa minden bizonnyal annak az évi 2 millió utasnak egy részére pályázik, akik a régióból igénybe vették a Malév szolgáltatásait.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere szerint a borsodi megyeszékhely többek közt operafesztiváljával és filmfesztiváljával, vagy az Európában is egyedülálló miskolctapolcai barlangfürdővel csábíthat külföldi turistákat Debrecenen keresztül Miskolcra.

A két város gazdasági együttműködésének kérdéseire kitérve elmondta: Miskolcon jelentős beruházásokat hajtanak végre a megújuló energia alapú fejlesztések terén, Debrecenben pedig a közelmúltban állapodtak meg egy Kínai-Magyar Tiszta Energia Központ létrehozásáról. Ezen a területen a két megyeszékhely cégei kölcsönösen jól járhatnak, ha együtt dolgoznak - fűzte hozzá Kriza Ákos.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?