11 °C Budapest

MÁV: így igényelhető idén az 50%-os utazási kedvezmény

Pénzcentrum
2012. február 23. 12:15

Februárban és márciusban kapják kézhez a közszférában dolgozók az őket megillető utazási kedvezmény érvényesítéséhez szükséges utalványukat. Ezek felhasználási szabályai nem változtak az elmúlt évekhez képest, továbbra is változatlanul 12 menettérti, 50 százalékos kedvezményű utazást biztosít a MÁV-START Zrt. - olvasható a társaság közleményében.

A MÁV-START Zrt. honlapján már megtalálható a letölthető dokumentumok között a 2012. évi, továbbá egy keltezés megjelölése nélküli utazási utalvány, amely a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott adatokat tartalmazza. A jogosultak ennek a nyomtatványnak a megfelelő kitöltésével és a munkáltató általi érvényesítésével vehetik igénybe a félárú menetjegyvásárlás lehetőségét.

Az igénybevétel feltétele, hogy a kiállított utalvány a szükséges adatokat tartalmazza, illetve az intézmény eredeti bélyegzőlenyomatával és az erre jogosult személy eredeti, cégszerű aláírásával el legyen látva. Az utalvány továbbra is változatlanul 12 menettérti, 50 százalékos kedvezményű utazást biztosít a MÁV-START Zrt járatain. A 2011-ben kiadott utalványok 2012. március 31-ig használhatók fel.

A közalkalmazotti kedvezményt csak érvényesség megjelölésével kiadott menetjegy vásárlására lehet felhasználni, érvénytartam megjelölése nélkül nem. A menetjegyek érvénytartama az útvonal távolságától függ: a 100 km-es és az alatti távolságra kiadott menettérti jegyek az érvényesség első napját követő harmadik napig, a 100 km feletti távolságra kiadott menettérti jegyek pedig 14 napig használhatók fel. Az utalványt - záradékolás céljából - a menetjegy vásárlásakor át kell adni a pénztárosnak vagy jegyvizsgálónak, ennek elmulasztása esetén a jegyvizsgálatkor pótdíjat számít fel a vasúttársaság.

 

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?