Nagy a forgalom az autópályákon, a határátkelőknél

MTI
2011. december 21. 16:32

Karácsonyhoz közeledve egyre intenzívebb az utasforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen és Tiszaszigeten - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a tapasztalatok szerint tömegek érkeznek vásárolni Szegedre és a környező településekre Szerbiából, ezért az ünnepek előtt a belépőoldali forgalom rendkívül intenzív már délelőtt is. Késő délután és este a hazatérő vásárlók miatt alakulhat ki várakozás mindkét határátkelőhely kilépőoldalán. A személyautók mellett autóbuszok is nagy számban érkeznek, ezért azok forgalmában is kialakulhat egy-két órás várakozás - tette hozzá.

Csütörtöktől vasárnapig a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán várható a forgalom növekedése, ugyanis a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások elindulnak hazafelé. Mivel Szerbiában a pravoszláv karácsonyt ünneplik, így a kétirányú intenzív forgalom egészen január közepéig megmaradhat - tudatta a százados.

Mivel a bevásárlók tömege miatt a tiszaszigeti átkelő rendkívül leterhelt, a gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa felé kerülni.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM