4 °C Budapest

Nagy a forgalom az autópályákon, a határátkelőknél

MTI
2011. december 21. 16:32

Karácsonyhoz közeledve egyre intenzívebb az utasforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen és Tiszaszigeten - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a tapasztalatok szerint tömegek érkeznek vásárolni Szegedre és a környező településekre Szerbiából, ezért az ünnepek előtt a belépőoldali forgalom rendkívül intenzív már délelőtt is. Késő délután és este a hazatérő vásárlók miatt alakulhat ki várakozás mindkét határátkelőhely kilépőoldalán. A személyautók mellett autóbuszok is nagy számban érkeznek, ezért azok forgalmában is kialakulhat egy-két órás várakozás - tette hozzá.

Csütörtöktől vasárnapig a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán várható a forgalom növekedése, ugyanis a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások elindulnak hazafelé. Mivel Szerbiában a pravoszláv karácsonyt ünneplik, így a kétirányú intenzív forgalom egészen január közepéig megmaradhat - tudatta a százados.

Mivel a bevásárlók tömege miatt a tiszaszigeti átkelő rendkívül leterhelt, a gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa felé kerülni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?