27 °C Budapest

Mi lesz a következő? Út-és hídfelújítások jönnek Budapesten

Pénzcentrum
2011. december 13. 10:03

Új szemlélettel végzi a főváros az útfelújításokat, a rekonstrukció része a minőségbiztosítás, a felújításhoz kapcsolódva a forgalmi rend átalakítása, a jelzőlámpák összehangolása. Idén 29 fővárosi útszakasz újult meg összesen 19 kilométeren. Jövőre kétéves program keretében több mint 16 milliárd forint jut útfelújításokra, és csaknem hétmilliárd a hidak rekonstrukciójára - mondta hétfői tájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.

A jövőre induló, kétéves útfelújítási program keretében 2012-ben 23 milliárd forint jut utak és hidak rekonstrukciójára (előbbire 16,1, utóbbira 6,7 milliárd), kátyúzásra pedig 4,5 milliárd. A felújítandó útszakaszokat több csoportba sorolták, ezek a nagy forgalmú fő- és tömegközlekedési útvonalak, a midibuszok útvonalai, a rövid és csomóponti szakaszok, illetve a villamosvágányokkal együtt, párhuzamosan megújuló utak. A következő két év felújításának tervei készen állnak, és megvan a szükséges pénzügyi keret is - jelentette ki a főpolgármester.

A legnagyobb torlódást valószínűleg a Jászberényi út teljes felújításra fogja okozni. Az útszakaszt egymilliárdos állami keretből hozzák rendbe, a Rákoskeresztúrra vezető buszkorridor kialakításához kapcsolódva - mondta Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója. Hozzátette, nagyobb hangsúlyt fognak helyezni az autósok tájékoztatására. A tervezést pedig úgy készítik elő, hogy a munkákkal a nyári szünet idején végezni tudjanak. A BKK az összes, még meglévő garanciális igényét is érvényesíteni fogja. A hidakat tekintve még folynak a vizsgálatok, hogy a Petőfi vagy a Lánchíddal folytatódjon-e a rekonstrukciós program.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?