17 °C Budapest

Szó sincs a bezárt vasúti vonalak újraindításáról

2011. december 14. 09:03

Vasárnap lépett életbe az új vasúti menetrend, a MÁV-nál azonban nincs nyoma a korábban beígért reformértékű változásoknak - írja a Magyar Nemzet.

A jövő év decemberéig érvényes dokumentumban nem található azon kormányzati bejelentések nyoma, amelyek a közúti és vasúti közösségi közlekedési szolgáltatások összehangolását, a párhuzamosságok megszüntetését ígérték. Ráadásul a korábban bezárt mellékvonalak újraindítása sincs napirenden jelenleg.

Közel húsz év közlekedés után december 9-én indult utoljára a Venezia nemzetközi vonat Budapestről Velencébe - a szolgáltatást évente több mint 80 ezer utas vette igénybe. A MÁV-Start Zrt. közleménye szerint szerették volna továbbra is működtetni, de a közbeszerzési pályázatra nem érkezett ajánlat.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30