27 °C Budapest

Mégis drágulnak a BKV-jegyek?

2011. november 29. 10:32

A BKV hiánya három milliárd forinttal nőhet, ha jövőre nem kerül sor jegyáremelésre, 2012-ben pedig több tízmilliárdos összeget kell visszafizetnie a közlekedési cégnek, írja a Világgazdaság.

Az 5 milliárd forintos gyorssegély, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester múlt heti tárgyalása után, a hétvégén utaltak a BKV-nak, csak a tűzoltásra lehet elég. Csak az több mint a duplájába kerülne az 5 milliárd forintnak, hogy az idei évet különösebb problémák nélkül túlélje a BKV.

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint nagyjából 3 milliárd forint kiesést okozhat a BKV-nak az, ha a jegyárak nem változnak 2012-ben. Ebből mintegy 2 milliárdot az infláció indokol, 1 milliárdot pedig az áfa-emelés.

A BKV-nál egy hónapja járt le egy 5 milliárdos hitelkeret, hamarosan pedig egy újabb 6 milliárdos visszafizetése válik esedékessé, 2012-ben pedig a 77 milliárdos adósságállomány közel felét el kell kezdeni visszatörleszteni.

A BKV jövő évi üzletmenete szempontjából különösen fontos 2012-es jegy- és bérletárakról a szerdai közgyűlés dönthet.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?