23 °C Budapest

Drágul-e jövőre a BKV? Mikor jönnek az új metrókocsik?

Pénzcentrum
2011. november 14. 18:02

A dolgok mai állása szerint 2012 végén már utasokat szállíthatnak az Alstom-metrókocsik a 2-es vonalon - mondta sajtótájékoztatón Tarlós István főpolgármester.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a múlt héten a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) megadta az engedélyt a kocsik fékrendszerére és vezetőfülke-magasságára.

A főpolgármester elmondta: a metrókocsik fékrendszere már megfelel a magyar szabványnak, és nincs akadálya annak, hogy a járművek megkaphassák a végleges típusengedélyt.

A főpolgármester más témáról szólva közölte, hogy jövőre sem emelkednek a BKV-tarfiák, inkább a közlekedési társaságnál a kollektív szerződés egyes pontjait - például a béren kívüli juttatások körét - vizsgálja felül heteken belül a városvezetés.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?