13 °C Budapest

Vigyázz: ezért ne utazz Olaszországba a héten!

Pénzcentrum
2011. november 8. 16:40

Kedd estétől péntek reggelig sztrájkot hirdettek az olaszországi benzinkút-üzemeltetők. A sztrájkot a szakszervezetek elhalaszthatják, ha ma délután sikerül eredményt elérni az illetékes minisztériummal folytatott tárgyaláson.

Az utolsó pillanatig folyik az egyeztetés a két és fél napos országos benzinkutas sztrájk elkerülése érdekében. Az üzemanyagtöltő állomásokon dolgozók érdek-képviseleteit délután várják újabb megbeszélésre a római gazdasági fejlesztési minisztériumba. Ha ez eredménytelenül zárul, az italiai benzinkutak a városokban ma este 19 órától péntek reggel 7 óráig beszüntetik a szolgáltatást. Az autósztrádákon a sztrájk kedd este 22 órakor kezdődik. Szicíliában huszonnégy órával hosszabb lesz a munkabeszüntetés, a sztrájk már hétfőn este elkezdődött. A sztrájk alól kivételt jelent az esőzések miatt természeti katasztrófa sújtotta területnek nyilvánított Toszkána és Liguria tartománya, Piemontéban is kizárólag éjszaka tartanak zárva a benzinkutak.

A sztrájk indokait Roberto Di Vincenzo, a benzinkutasokat képviselő Fegica-Cisl szakszervezet főtitkára azzal indokolta, hogy a benzinkutasok sürgetik a piac-liberalizációját, alacsonyabb adóterhet és a benzinkutasok által húsz éve élvezett jövedelemadó-kedvezmény fenntartását követelik. A kormány az utóbbit el akarja törölni évi 21 millió euró többletbevételben reménykedve és megfeledkezve arról, hogy a benzinkutasok így is évi 38 milliárd eurót juttatnak az államkasszába - hangoztatta Di Vincenzo. Hangsúlyozta, hogy nem a benzinkutasok emelték a csillagokba az üzemanyag árat. A kőolajpiaci árak emelkedésén túl az olasz kormány az idén egy eurócenttel drágította az üzemanyagot a nemzeti kulturális alap támogatására, 4 centtel a észak-afrikai bevándorlás teremtette vészhelyzet miatt és még 1 centtel az árvíz sújtotta tartományok megsegítése érdekében.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem