24 °C Budapest

Nem lesz elég téligumi a magyar kereskedőknél

Pénzcentrum
2011. október 28. 15:32

Hiánycikknek számít a téligumi több hazai kereskedésben: a hiányt a gyenge forint, a növekvő ázsiai és nyugat-európai kereslet és az alapanyagok árának növekedése is okolható - írj az Origo.

A lap szerint nem lesz elegendő téli gumiabroncs az idei szezonra a hazai kereskedésekben. A problémát leginkább az okozza, hogy Kínában és Indiában egyre nagyobb a kereslet a téligumik iránt, a gyártók pedig nem voltak erre felkészülve. Nyugat-Európában viszont a tavalyi kemény tél miatt olyan országokban is vásárolnak téli gumit az idén, ahol korábban alig, ráadásul a román szabályok változása miatt is megnőtt a kereslet.

Nehezíti a helyzetet, hogy az utóbbi években a kedvezőtlen ázsiai időjárás miatt globálisan csökkent a kaucsuktermelés, miközben a kereslet növekszik. Ezért a természetes gumi világpiaci ára folyamatosan emelkedik.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?