27 °C Budapest

Megint előznének a kamionosok a sztrádán

Pénzcentrum
2011. október 19. 09:32

Fellazítaná a kamionok előzési tilalmát a hazai sztrádákon a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) - értesült a Népszabadság.

Az elképzelés szerint a 7,5 tonnánál nagyobb tehergépkocsik az irányonként két forgalmi sávos autópályákon akkor előzhetnének, ha sebességük óránként legalább tíz kilométerrel meghaladná az előttük közlekedőét. A pótkocsis teherautók számára megengedett óránként nyolcvan kilométeres sebességhatár betartása mellett ez a szabály a hetvennel, vagy annál lassabban haladók megelőzését tenné lehetővé - igaz, a a magyar autópályákon jelenleg nincs olyan eszköz, ami egyértelművé tenné, hogy két egymást előző kamion között valójában mekkora a sebességkülönbség.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint a kamionok 35-45 másodperc alatt befejezhetnék a náluk lassabb járművek előzését, és nem tartanák fel indokolatlanul a gyorsabban haladókat.

A jelenlegi szabály szerint a kamionok reggel hat és este 10 óra között nem előzhetnek a kétszer két sávos sztrádákon.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?