2 °C Budapest

Jó hír az autósoknak: továbbépülhet az M3-as autópálya

2011. október 6. 10:33

Az Európai Bizottság október 3-án jóváhagyta az M3-as autópálya következő szakaszának megépítését célzó projektet. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló beruházás összköltsége meghaladja a 62 milliárd forintot, amelyből az uniós támogatás több mint 34 milliárd forintot tesz ki - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az EU tagállamai között Magyarország 23 elfogadott nagy projektjével megerősítette 4. helyét a képzeletbeli ranglistán.

Az M3-as Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti szakasza egy nemzetközi közlekedési folyosó részeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jobb megközelíthetőségét teszi lehetővé. A beruházás során összesen 45,7 kilométeren 2x2 forgalmi sávos autópálya épül új nyomvonalon.

Az Új Széchenyi Terv keretében megépülő M3-as autópálya folytatása Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számos települését mentesíti az átmenő forgalomtól, nyugodtabb, biztonságosabb, élhetőbb környezetet teremtve ezáltal az ott élő lakosságnak. A beruházással az ukrán határ, s vele a magyarlakta Kárpátalja jelentős lépéssel kerül közelebb Magyarország központi és távolabbi részeihez.

Az M3-as autópálya révén javul az elérhetőség és a közlekedési infrastruktúra, amely jobb feltételeket teremt a beruházásokhoz is. A fejlesztés révén várhatóan nő a régió iránti érdeklődés és növekszik a térség gazdaságának teljesítménye. A projekt a helyben élő és gazdálkodó lakosság, valamint a vállalkozások számára új üzleti lehetőségek alapjait fekteti le, javítja a megtermelt javak piacra juttatásának feltételeit és jótékonyan hat a turizmusra is, és megnövelheti a munkalehetőségek számát. 

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem