20 °C Budapest

Jönnek a mínuszok, a köd, az eső - így vezess ősszel

Pénzcentrum
2011. október 13. 15:04

Itt az ősz, olyan megváltozott körülményekkel, melyek a közúti közlekedésben fokozzák a baleseti kockázatot. A Tolna Megyei RFK Közlekedésrendészeti és Autópálya-felügyeleti Osztály, valamint a megyei baleset-megelőzési bizottság tájékoztatása szerint leginkább az alábbiakra érdemes figyelniük az autósoknak.

Romlanak az út- és látási viszonyok, fennáll a vízen csúszás veszélye, (0 °C alatt) az útfelület lefagy, nő a fékút, csökken a menetstabilitás. Ebben az időszakban kiemelt jelentőséggel bír az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer, az ablaktörlőgumik, a fagyálló ablakmosó-folyadék ellenőrzése.

A téli gumi +7 °C alatt már ajánlott, hiszen speciális az anyaga és a bordázata, alacsony hőmérsékleten is rugalmas marad, kisebb vele a fékút, szemben a nyári gumival, mely fagypont alatt megmerevedik, annak tapadása ilyenkor kicsi.

Vezessünk az út- és látási viszonyoknak megfelelően, gyakran nem elegendő, ha a megengedett sebességhatárokat betartjuk. Különös jelentősége van továbbá a követési távolság betartásának, növelésének, illetőleg a fényszórók gyakoribb takarításának úgyszintén. A ködlámpát csak akkor használjuk, ha indokolt, de akkor feltétlenül.

A járművek körvonalai elmosódnak, nehéz felmérni a távolságot, melyet sose becsüljünk túl, a járművek sebességét pedig sose becsüljük alul.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kiemelt jelentősége van annak, hogy a kerékpárosok és gyalogosok a láthatósági szabályokat maradéktalanul betartsák.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?