Jönnek a mínuszok, a köd, az eső - így vezess ősszel

Pénzcentrum
2011. október 13. 15:04

Itt az ősz, olyan megváltozott körülményekkel, melyek a közúti közlekedésben fokozzák a baleseti kockázatot. A Tolna Megyei RFK Közlekedésrendészeti és Autópálya-felügyeleti Osztály, valamint a megyei baleset-megelőzési bizottság tájékoztatása szerint leginkább az alábbiakra érdemes figyelniük az autósoknak.

Romlanak az út- és látási viszonyok, fennáll a vízen csúszás veszélye, (0 °C alatt) az útfelület lefagy, nő a fékút, csökken a menetstabilitás. Ebben az időszakban kiemelt jelentőséggel bír az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer, az ablaktörlőgumik, a fagyálló ablakmosó-folyadék ellenőrzése.

A téli gumi +7 °C alatt már ajánlott, hiszen speciális az anyaga és a bordázata, alacsony hőmérsékleten is rugalmas marad, kisebb vele a fékút, szemben a nyári gumival, mely fagypont alatt megmerevedik, annak tapadása ilyenkor kicsi.

Vezessünk az út- és látási viszonyoknak megfelelően, gyakran nem elegendő, ha a megengedett sebességhatárokat betartjuk. Különös jelentősége van továbbá a követési távolság betartásának, növelésének, illetőleg a fényszórók gyakoribb takarításának úgyszintén. A ködlámpát csak akkor használjuk, ha indokolt, de akkor feltétlenül.

A járművek körvonalai elmosódnak, nehéz felmérni a távolságot, melyet sose becsüljünk túl, a járművek sebességét pedig sose becsüljük alul.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kiemelt jelentősége van annak, hogy a kerékpárosok és gyalogosok a láthatósági szabályokat maradéktalanul betartsák.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24