28 °C Budapest

Káosz jön ősztől Budapesten: a kerületek felében lesznek útfelújítások

Pénzcentrum
2011. augusztus 31. 09:33

A korábbi nyarak után most az őszre tolódnak az útfelújítások Budapesten: a tervezett hétből két részfeladat elvégzésére vonatkozó kivitelezési szerződés aláírása folyamatban van, több viszont még várat magára- írja a Napi Gazdaság

Az aláírásra váró szerződéseknél egyik ajánlattevő sem kezdeményezett előzetes vitarendezést, így a szerződések rövidesen megköthetők, utána megkezdődhetnek a munkák − tájékoztatta a lapot a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága. Az aláírás előtt álló munkák egyikét a Penta Általános Építőipari Kft. nyerte el, ez a cég bruttó 666,6 millió forintért újítja fel a budai Várban közlekedő busz útvonalát a Bécsi kaputól a Hess András és a Dísztéren át az Országház utcáig.

Egy másik feladatot a Colas Út Zrt. nyert el, bruttó csaknem 150 millió forintért újíthatja fel az V., a XIII. és a XXII. kerület egy-egy szakaszát. Ezek a munkák november végére fejeződnek be. (A kivitelező és a lebonyolító társaságok kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás indításáról − az idei évi költségvetési rendelet elfogadását követően − a fővárosi közgyűlés áprilisi ülése döntött. Az önkormányzat korábban azzal számolt, hogy eredményes eljárás esetén a kiviteli munkák várhatóan augusztus 22. után kezdődnek meg).

A felújítások nagy részének kezdetére azonban ennél is tovább kell várni, hisz az öt részfeladat esetében az előzetes vitarendezés miatt még nem lehet szerződést kötni, a tényleges munkakezdésre a legjobb esetben is csak szeptember közepén kerülhet sor − tájékoztatott a kommunikációs igazgatóság.

Ha minden jól megy, akkor ősszel látnak munkához Újpesten, ahol négy útszakasz felújítása szerepel a tervekben, a XV. kerületben pedig még több helyen végeznek majd rekonstrukciós munkálatokat. Idén a 23 budapesti kerület csaknem felében látnak munkához − kerületenként is több szakaszon. A tervek szerint az idei programban 29 útszakaszt újítanak fel, összességében több mint 21 kilométeren, csaknem 200 ezer négyzetméteren.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban azt közölte, hogy a munkálatok becsült költsége 5,4 milliárd forint − a végső összeg természetesen a közbeszerzési eljárok miatt még nem ismert. A BKK szerint azért nem a megszokott, nyári időszakban újítják fel az utakat, mert "az előző ciklusból örökölt előkészítettség nem engedte meg a közbeszerzések korábbi megindítását. A BKK új eljárásrenden dolgozik, melynek célja, hogy a jövőben a nyári szünetben és ne utána valósuljanak meg ezek a munkák."

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?