20 °C Budapest

Káosz jön ősztől Budapesten: a kerületek felében lesznek útfelújítások

Pénzcentrum
2011. augusztus 31. 09:33

A korábbi nyarak után most az őszre tolódnak az útfelújítások Budapesten: a tervezett hétből két részfeladat elvégzésére vonatkozó kivitelezési szerződés aláírása folyamatban van, több viszont még várat magára- írja a Napi Gazdaság

Az aláírásra váró szerződéseknél egyik ajánlattevő sem kezdeményezett előzetes vitarendezést, így a szerződések rövidesen megköthetők, utána megkezdődhetnek a munkák − tájékoztatta a lapot a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága. Az aláírás előtt álló munkák egyikét a Penta Általános Építőipari Kft. nyerte el, ez a cég bruttó 666,6 millió forintért újítja fel a budai Várban közlekedő busz útvonalát a Bécsi kaputól a Hess András és a Dísztéren át az Országház utcáig.

Egy másik feladatot a Colas Út Zrt. nyert el, bruttó csaknem 150 millió forintért újíthatja fel az V., a XIII. és a XXII. kerület egy-egy szakaszát. Ezek a munkák november végére fejeződnek be. (A kivitelező és a lebonyolító társaságok kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás indításáról − az idei évi költségvetési rendelet elfogadását követően − a fővárosi közgyűlés áprilisi ülése döntött. Az önkormányzat korábban azzal számolt, hogy eredményes eljárás esetén a kiviteli munkák várhatóan augusztus 22. után kezdődnek meg).

A felújítások nagy részének kezdetére azonban ennél is tovább kell várni, hisz az öt részfeladat esetében az előzetes vitarendezés miatt még nem lehet szerződést kötni, a tényleges munkakezdésre a legjobb esetben is csak szeptember közepén kerülhet sor − tájékoztatott a kommunikációs igazgatóság.

Ha minden jól megy, akkor ősszel látnak munkához Újpesten, ahol négy útszakasz felújítása szerepel a tervekben, a XV. kerületben pedig még több helyen végeznek majd rekonstrukciós munkálatokat. Idén a 23 budapesti kerület csaknem felében látnak munkához − kerületenként is több szakaszon. A tervek szerint az idei programban 29 útszakaszt újítanak fel, összességében több mint 21 kilométeren, csaknem 200 ezer négyzetméteren.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban azt közölte, hogy a munkálatok becsült költsége 5,4 milliárd forint − a végső összeg természetesen a közbeszerzési eljárok miatt még nem ismert. A BKK szerint azért nem a megszokott, nyári időszakban újítják fel az utakat, mert "az előző ciklusból örökölt előkészítettség nem engedte meg a közbeszerzések korábbi megindítását. A BKK új eljárásrenden dolgozik, melynek célja, hogy a jövőben a nyári szünetben és ne utána valósuljanak meg ezek a munkák."

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?