24 °C Budapest

Ősztől jönnek a dugók Budapesten? Indulnak a felújítások

Pénzcentrum
2011. július 13. 10:02

Zűrzavaros lehet ősszel a fővárosi közlekedés. A 23 budapesti kerület csaknem felében indulnak útépítési és -felújítási munkák ősztől - írja a Napi Gazdaság. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy több mint 21 kilométeren végeznek majd munkálatokat.

A Budapesti Közlekedési Központ a Napi gazdaságot úgy tájékoztatta, hogy az idei útfelújítási program alapján 29 útszakaszt újítanak fel, csaknem 200 ezer négyzetméteren végeznek majd munkálatokat.

A 23 kerület csaknem felében látnak munkához − kerületenként is több szakaszon. Megújul például a várbusz útvonala, illetve a XII. kerületi Jagelló, valamint a XIII. kerületi Pozsonyi út egy-egy szakasza.

A BKK szerint azért nem a megszokott, nyári időszakban újítják fel az utakat, mert "az előző ciklusból örökölt előkészítettség nem engedte meg a közbeszerzések korábbi megindítását. A BKK új eljárásrenden dolgozik, melynek célja, hogy a jövőben a nyári szünetben és ne utána valósuljanak meg ezek a munkák."

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?