7 °C Budapest

Közel 400 ezren voltak idén a Szigeten

2011. augusztus 15. 11:32

Az előzetes adatok szerint mintegy 380-390 ezren fordulhattak meg az idei Sziget Fesztiválon - közölte Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője vasárnap az MTI-nek adott interjújában.

A főszervező elmondta, hogy a látogatószám a tavalyihoz képest nem változott, viszont idén is nőtt a külföldi látogatók száma; a hetijegyek 80 százalékát már ők vásárolják meg. Idén, bár a látogatószám nem csökkent, és a fesztivál sikeresnek nevezhető, a többletkiadások miatt előreláthatólag több száz milliós veszteséget könyvelhet el a fesztivál, amelyet 3,2 milliárd forintból szerveztek meg - fűzte hozzá.

Gerendai Károly kifejtette: a legveszteségesebb a Prince-koncert volt, 10 ezer 200 napijegyet adtak el rá összesen, a hetijegyeseknek pedig ingyenes volt; ez a koncert önmagában több mint 100 milliós ráfizetést okozott. "Most le kell ülni és értékelni kell a helyzetet, megnézni, hogy mi vezethetett ide, és ez milyen következményekkel jár majd. Például valószínűleg ilyen feltételek mellett nem tudunk már jövőre további nemzetközi terjeszkedésben gondolkodni, mert nincs meg a fedezet rá" - hangsúlyozta.

 


Jelenleg azért nincs nagy bajban a Szigetet szervező cég, mert az egyéb rendezvényekből, mint a Balaton Sound és a Volt Fesztivál, amelyek viszont nagyon jól sikerültek, volt annyi többletbevételük, hogy az fedezze a Sziget veszteségeit - közölte. Jövőre elsősorban az ingyenjegyeket kell jobban szabályozni, hiszen idén rengeteg ment ki ezekből, és valószínűleg a jegyárak sem maradhatnak változatlanok, mint idén - fejtegette.

A főszervező szerint azt viszont pozitívumként lehet említeni, hogy tovább nőtt a biztonság a Szigeten, egyre kevesebb a balesetek és a lopások száma, sokkal kiforrottabb ma már a biztosításban résztvevők koordinálása.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pozitívumként könyvelte el azt is, hogy a nemzetközi sajtó egybehangzóan álltja, a Sziget ma már a "legnemzetközibb és legsokszínűbb fesztivál, amely az egyik legjelentősebb" nagyrendezvénynek számit a világban.

"Az anyagiakat leszámítva egyértelműen sikeres volt a rendezvény, ezért hiszek abban, hogy tovább nőhet és erősödhet a Sziget" - mondta Gerendai Károly.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm