29 °C Budapest

Indul a Sziget: többen lesznek, mint tavaly?

Pénzcentrum
2011. augusztus 8. 09:32

Az idei Sziget nézőszáma meghaladhatja a tavalyi 390 ezret. Gerendai Károly ügyvezető a Napi Gazdaságnak elmondta: arra számít, hogy a nulladik napon, holnap − Prince-nek köszönhetően − többen lesznek, mint egy évvel korábban.

Idén nagyon elszálltak a legnagyobb magyar fesztivál költségei. Prince fellépése például több száz millió forint többletkiadást jelent. Szintén pluszköltség az az 50 millió forint, amit a fővárosi önkormányzatnak kell bérleti díjként fizetni, ráadásul a Sziget és az önkormányzat közötti megállapodás alapján a rendezvény szervezőinek további százmillió forint értékben kellene Citypass szalagokat értékesíteniük.

Tavaly 2,7 milliárd forintra rúgott a fesztivál költsége, ennél néhány tíz millió forinttal több bevételre sikerült szert tenni. Gerendai szerint körülbelül 70-75 százalék lehet a jegybevétel, 21-22 a szponzori összeg és 7-8 százalékot tehet ki a kereskedelmi bevétel.

A költségek elérték a 3,2 milliárdot, a bevételek terén azonban nem látszik jelentős elmozdulás: valamivel növekedhet a jegybevétel, a szponzoroktól származó összeg is csak kismértékben nő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?