11 °C Budapest

Megabírságok a láthatáron: bajban a külföldi rendszámmal trükközők

2011. július 5. 11:32

Szigorodnak a külföldi rendszámú autót vezetőkre vonatkozó szabályok szeptembertől. A járművet ezentúl is bárki vezetheti harminc napig Magyarországon, de ehhez ezentúl rendelkezniük kell az üzemben tartó írásos hozzájárulásával, amelyen a birtokba adás időpontját is meg kell jelölni.

A Országgyűlés hétfőn megváltoztatta a külföldi rendszámú járművek belföldi üzemeltetésére, használatára vonatkozó szabályokat. Ennek értelmében szeptembertől az üzemben tartók nem hivatkozhatnak külföldi szokásos tartózkodási helyükre a nem magyar rendszám használatakor, azt csak a rendszeres külföldi munkavégzéssel, vagy a magyarországi forgalomba helyezés megkezdésével igazolhatják.

A járművet ezentúl is bárki vezetheti harminc napig Magyarországon, de ehhez ezentúl rendelkezniük kell az üzemben tartó írásos hozzájárulásával, amelyen a birtokba adás időpontját is meg kell jelölni.

Az új feltételek betartását közokirattal, vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal kell igazolni az ellenőrzések során.

Akár 800 ezer forintos büntetés

Korábbi sajtóértesülések szerint a jogszabály két hónap átmenetet biztosítana a jelenleg szlovák, német vagy más külföldi rendszámmal közlekedő érintetteknek az autó honosítására. Ez alatt az idő alatt az üzemben tartó kezdeményezheti a magyarországi regisztrációt. Ellenkező esetben azonban büntetésre számíthatnak az érintettek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Aki megsérti a regisztrációra vonatkozó szabályt, az 2000 cm3 vagy az alatti személygépkocsi esetében 400 ezer forint, 2000 cm3 feletti személygépkocsi esetben 800 ezer forint, egyéb jármű esetében 200 ezer forint összegű bírsággal sújtható.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?