21 °C Budapest

Új metrómegálló a pesti belvárosban

Pénzcentrum
2011. június 27. 17:20

Corvin negyed lett a korábban Ferenc körút néven működő tömegközlekedési csomópont új neve. Minden tábláról eltűnik a korábbi név, a költségeket a környéken hatalmas beruházásokkal jelen lévő Futureal Development Zrt. állja.

Egy hete Corvin negyed nevet mond a 3-as metró szignálja a korábbi Ferenc körút metrómegállónál, a metró vezetője pedig elmondja a korábbi nevet is.

Az ingatlanmenedzser.hu értesülései szerint a csomópont átnevezését a közelben építkező Futureal Csoport kérte. Az ingatlanfejlesztő eredeti javaslata Corvin Sétány névről szólt. A tárgyalások folyamán végül a Corvin-negyedre esett a szakmai választás, mert ezzel utalnak a történelmi Corvin közre, a Corvin filmszínházra, a Corvin bevásárlóközpontra és a sétányra egyaránt. Tatár Tibor, a Futureal Development zrt. vezérigazgatója közölte: a cégtől 20 millió forintot kértek az összesköltségre és ezt a Futureal elfogadta.Nagyobb térképre váltás

Az átnevezés a BKV szerint összhangban van a cég törekvéseivel, hogy az adott csomópontban lévő összes megálló könnyen beazonosítható nevet kapjon. Az átnevezés vonatkozik az összes felszíni megállóra is. A tájékoztató eszközök cseréje folyamatos, a következő napokban a metróban, Combino vonalcsíkon, adatállományban, illetve a menetrendi tájékoztató eszközökön is meg fog jelenni az új elnevezés.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?