14 °C Budapest

Új metrómegálló a pesti belvárosban

Pénzcentrum
2011. június 27. 17:20

Corvin negyed lett a korábban Ferenc körút néven működő tömegközlekedési csomópont új neve. Minden tábláról eltűnik a korábbi név, a költségeket a környéken hatalmas beruházásokkal jelen lévő Futureal Development Zrt. állja.

Egy hete Corvin negyed nevet mond a 3-as metró szignálja a korábbi Ferenc körút metrómegállónál, a metró vezetője pedig elmondja a korábbi nevet is.

Az ingatlanmenedzser.hu értesülései szerint a csomópont átnevezését a közelben építkező Futureal Csoport kérte. Az ingatlanfejlesztő eredeti javaslata Corvin Sétány névről szólt. A tárgyalások folyamán végül a Corvin-negyedre esett a szakmai választás, mert ezzel utalnak a történelmi Corvin közre, a Corvin filmszínházra, a Corvin bevásárlóközpontra és a sétányra egyaránt. Tatár Tibor, a Futureal Development zrt. vezérigazgatója közölte: a cégtől 20 millió forintot kértek az összesköltségre és ezt a Futureal elfogadta.Nagyobb térképre váltás

Az átnevezés a BKV szerint összhangban van a cég törekvéseivel, hogy az adott csomópontban lévő összes megálló könnyen beazonosítható nevet kapjon. Az átnevezés vonatkozik az összes felszíni megállóra is. A tájékoztató eszközök cseréje folyamatos, a következő napokban a metróban, Combino vonalcsíkon, adatállományban, illetve a menetrendi tájékoztató eszközökön is meg fog jelenni az új elnevezés.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?