Indul a szezon: Te hol nyaralsz idén?

2011. június 10. 09:32

Idén valamelyest jobb nyári szezonban reménykednek az utazási irodák. A sláger továbbra is a tengerpart lehet. A nyaralni készülők elsősorban az ár alapján döntik el az idei úticélt - írja a Világgazdaság.

A tanítási szünettel elindul a nyári utazások ideje is. Az utazási irodák prognózisa szerint az idei szezon valamelyest jobban alakulhat. A nagy vesztes Észak-Afrika lehet. A válság miatt koncentrálódott a piac, és a korábbinál óvatosabban terveznek az utazásszervezők.

"A tavalyinál 25-30 százalékkal több foglalásunk érkezett az idén a március 31-ig tartó előfoglalási időszak alatt, ez annak is köszönhető, hogy az észak-afrikai zavargások miatt azon országok felé helyeződött át az utazók érdeklődése, például Görögország, Spanyolország és Horvátország, amelyekben mi hagyományosan erősek vagyunk" - számolt be a tapasztalataikról Komora Zoltán, az IBUSZ turisztikai igazgatója. Hozzátette: a bővülésben közrejátszott az is, hogy látványos előfoglalási akcióval jelentek meg, valamint az is igaz, hogy a tavalyi csődök és bezárások miatt jelen pillanatban kevesebb a szereplő a piacon.

"Kimondottan erős volt az idén az előfoglalási időszak, vagyis folytatódott a korábbi évek tendenciája, egyre többen élnek az előfoglalási kedvezmények és a széles választék nyújtotta lehetőségekkel. A nyári szezon egészére vonatkozóan enyhe piaci növekedést prognosztizálunk" - mondta Szvoboda János, a Neckermann cégvezetője. Tapasztalataik szerint a dráguló üzemanyag ugyan emeli az árakat, de úgy tűnik, hogy ez nem jár a kereslet csökkenésével, ugyanis az áremelkedés mértéke a teljes részvételi díjra vetítve nem jelentős.

Nem látja ennyire rózsásan az előttünk álló időszakot Zám Tibor. A Best Reisen ügyvezetője elmondta: Az eddigi foglalások alapján vegyesek a tapasztalataink, az észak-afrikai desztinációk lehúzzák a mérleg nyelvét. Zám úgy véli, hogy a piac fellendülése csak 2013-ra tehető.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem