23 °C Budapest

Ha bepakoltál sem késő: egy klikk a biztosítás

2011. május 23. 11:02

A szezon kezdetével újdonságokkal tarkított éles verseny indul az utasbiztosításokat kínáló hazai társaságok között. Már 9 biztosítónál köthetünk azonnali hatállyal induló utasbiztosítást és új termékként jelenik meg, a kifejezetten motorosoknak szóló speciális utasbiztosítás is - áll a Biztosítás.hu internetes alkusz legfrissebb közleményében.

Az éves szinten mintegy 15 milliószor hagyjuk el az országot, főleg a nyári szezonban, és átlagosan 9 napot töltünk külföldön. A szezon újdonsága, hogy idéntől a legtöbb biztosítónál már aznapra is megköthetjük utasbiztosításunkat. A korábbi években erre mindig az utazást megelőző napig kellett sort kerítenünk, idéntől viszont mindössze annyi a feltétel, hogy aznapra szóló biztosításunk megkötéséről még az elindulás előtt (itthonról) kell gondoskodnunk.

Az azonnali szerződéskötésre elsősorban az internetes felültek biztosítanak lehetőséget, ahol 0-24 órában van lehetőség a biztosítások megkötésére.

Utasbiztosítás motorosoknak

Az előző évek sí, búvár és extrém sportokra is fedezetet adó utasbiztosítási termékei után idén két újabb speciális termék jelenik meg a piacon kifejezetten motoros túrák, motoros kirándulások biztosítására.
Ezekben a termékekben a hagyományos betegség-baleset típusú fedezetek mellett számos új, motorosokat segítő elem található. Biztosított lehet például 100-100 ezer forintig a motoros és utasának teljes felszerelése - ruha, sisak, kesztyű, különböző protektorok-védőfelszerelések - valamint 50 ezer forintig a motorkerékpáron található zárható doboz és azok tartalma is. Ezeket baleset esetén történő sérülésre és lopásra is biztosíthatjuk, sőt a motorosokat érintő sátorozásra is gondolva, a sátorból történő lopás is szerepel a biztosítási események között.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szintén a motorosok igényét kívánja kielégíteni bővített asszisztencia szolgáltatás, mely alapvetően megegyezik az utasbiztosításokban található autó-asszisztencia biztosítással, csak éppen nincs kizárva belőle motorunk meghibásodása, szervizbe szállítása, hazaszállítása, ami igencsak jól jön ha arra gondolunk, hogy egy motorkerékpár esetében már egy egyszerű defekt is tréleres szállítást tesz szükségessé.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?