24 °C Budapest

Ausztriába utazol? Ezt jobb, ha tudod...

2011. június 1. 14:39

Visszaállítják a határforgalom ellenőrzését Ausztriában a Világgazdasági Fórum Bécsben tartandó rendezvénye miatt június 4-én, szombaton 0 órától június 9-én éjfélig valamennyi határszakaszon, köztük a Magyarországgal határos területen is - közölte Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának vezetője.

Tímár Zoltán kiemelte: a határátkelőhelyeken átutazók számítsanak arra, hogy az osztrák rendőrök ellenőrizhetik az Ausztriába utazók úti okmányait, valamint a gépjárművek adatait.

Az osztrákok kezdeményezése nem egyedülálló. Az Európai Unió más országai is éltek a lehetőséggel, amikor bizonyos rendezvények (például a németországi labdarúgó-világbajnokság) ideje alatt bevezették ezt az intézkedést - emlékeztetett a rendőrség.

A magyar rendőrség arra kéri az útnak indulókat, hogy még indulás előtt ellenőrizzék útlevelük vagy személyi igazolványuk meglétét, érvényességét, illetve az utazáshoz használt gépjármű papírjait.

Ausztriába a magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy bármelyik típusú (keményfedeles, puhafedeles, kártya alapú) személyi igazolvánnyal léphetnek be. A 14 év alatti gyermek részére is szükséges érvényes útlevél vagy a gyermekkorúak részére kiállított kártya alapú személyi igazolvány is. Más okmány (például diákigazolvány, vezetői engedély) nem jogosít a határ átlépésére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az osztrák rendőrség az úti okmány hiánya miatt szabálysértési eljárást kezdeményez, és megtagadja a belépést Ausztria területére. Az úti okmány ellenőrzése egyaránt érinti a közúti, a vasúti és a vízi forgalomban részt vevőket. A zöldhatáron nem szabad átkelni június 4. és június 9. között. 

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?