Kiderül, mikor sztrájkolhat a BKV

Pénzcentrum
2011. június 9. 13:02

Ma jelentik be a BKV-sztrájk lehetséges időpontját, a vállalat dolgozói akár már júniusban is beszüntethetik a munkát - hangzott el a Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában.

"Még ebben a hónapban sztrájkolhatnak a BKV dolgozói, ha nem sikerül megegyezniük a kormánnyal a korkedvezményes nyugdíj megmaradásáról. A munkabeszüntetés időpontját ma jelentik be" - nyilatkozta a Kossuth Rádió reggeli műsorában Gulyás Attila, a főként kötöttpályás járművek vezetőit tömörítő Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

A szervezet elnöke azt is elárulta, hogy csak fokozatosan nőne a munkabeszüntetés időtartama, kezdetben rövidebb, figyelmeztető sztrájkot tartanának. A közrádió tudósítása emlékeztet arra, hogy a budapesti tömegközlekedési vállalat munkavállalói csak akkor szüntethetik be a munkát, ha megállapodtak a menedzsmenttel az elégséges szolgáltatásról. Erre hét napja van a vállalatvezetésnek és a szakszervezeteknek.

Gulyás Attila szavaiból kiderült, hogy a nyugdíjakról szóló sarkalatos törvénytől tartanak. "Ha nem akarnak ránk vonatkozó törvényeket hozni, miért nem mondják meg nekünk egy tárgyalás során? Gyanús, hogy ködösítenek, mellébeszélnek, és nem akarnak tárgyalni" - mondta.

A Kossuth Rádió beszámolója kitér arra is, hogy a mozdonyvezetők ma tartanak tüntetést a Parlament előtt a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj megszüntetése elleni tiltakozásul.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem